DP World Tour

DP World Tour: Wil Besseling zakt weer in klassement en Zander Lombard leidt!

Het zag er zo goed uit na de tweede ronde van het Ras Al Khaimah Championship voor Wil Besseling. De Noord-Hollander maakte een enorme sprong in het klassement na een tweede ronde van 66 slagen. Helaas werd het op de derde dag een totaal andere score. Met vijf bogeys en drie birdies werd het een ronde van +2 en daarmee ging hij naar 8-onder en de gedeelde 18e plaats.

Ook Daan Huizing kwam niet echt in zijn spel op de derde dag op de Al Hamra Golf Club. Met drie bogeys en twee birdies bleef zijn score ook boven par en wel +1. Met 1-onder staat de 32-jarige bijna onderaan het klassement.

Joost Luiten miste eerder de cut in het toernooi na twee ronden in de United Arab Emirates.

De Hojgaard tweeling Rasmus en Nicolai zijn nog steeds in de mix voor de Ras Al Khaimah Championship titel. Nicolai Hojgaard won het Ras Al Khaimah kampioenschap in 2022 en doet er alles aan om zijn titel te behouden, maar zijn tweelingbroer Rasmus staat op een nog betere plek in het klassement en op slechts een slag verwijderd van de leider Zander Lombard.

De broer van de Deen, titelverdediger Nicolai, is vier slagen verwijderd van de eerste plaats na een vijf onder 67 slagen, waaronder een eagle twee op de 12e toen hij uitholede vanaf ongeveer 127 meter.

De Zuid-Afrikaan Zander Lombard voert echter het veld aan met nog één ronde te gaan, met negen birdies voor een vlekkeloze ronde van 63 slagen, liet de 28-jarige weten: ¨Ik hield het stabiel, hield het solide en slaagde erin een paar putts te maken.”

Lombard jaagt met 16-onder op een eerste overwinning op de DP World Tour. Law had na de eerste ronde een gedeelde voorsprong, met Rasmus Hojgaard en Adrian Meronk, maar kon op zaterdag alleen een even par ronde binnenbrengen, met zowel een drievoudige bogey en een dubbel bogey op de 2e en birdies op 14 en 15.

Meronk zakte terug naar negen onder na een twee-over 75, waarbij vier van zijn vijf bogeys in zijn laatste zeven holes zaten.

Ras Al Khaimah Championship: Prima start van de Nederlanders in UAE