DP World Tour: Darius van Driel een van de leiders in Spanje!

Wat een start van de Nederlander Darius van Driel in Spanje. Met 63 slagen, een van zijn beste ronden ooit, klom de 33-jarige naar de eerste plaats in het klassement van het acciona Open de España presented by Madrid. Van Driel wist maar liefst 9 birdies te maken en had slechts 1 bogey in zijn fantastische openingsronde!

Met 8-onder deelt van Driel (foto) de eerste plaats samen met de Thai Kiradech Aphibarnrat en de Chinees en oud winnaar van het Dutch Open Ashun Wu. Van Driel startte op de tiende en mixte vijf birdies met één bogey op zijn eerste negen voordat hij na de turn nog vier birdies wist te maken om zo aan de leiding te komen.

Jon Rahm staat gedeeld tweede met 7-onder en deelt deze met de Zweed Joakim Lagerveld en de Fransman Matthieu Pavon.

Rahm zei dat het “een echte eer” zou zijn om de drie overwinningen van wijlen Seve Ballesteros in zijn thuis open te evenaren na een sterke start. De Spanjaard won dit evenement voor het eerst in 2018 voordat hij in 2019 met succes zijn titel verdedigde.

De Spaanse golfer Ballesteros won dit evenement in 1981, 1985 en 1995, en Rahm zou deze prestatie graag evenaren.

Wil Besseling en Daan Huizing kwamen de eerste ronde door in 2 en 1-onder par en staan daarmee gedeeld 31e en 47e. Joost Luiten liet het weer liggen met chippen. De 36-jarige had op de eerste, vijfde en negende hole een kans op par,na het missen van de green, maar maakte bogeys. Besseling had vier birdies en twee bogeys en Huizing twee birdies en een bogey.

De Engelsman Daniel Gavins behaalde misschien wel het meest spectaculaire moment van de dag op de negende, hij had net een viervoudige bogey gemaakt op de achtste hole en maakte op de volgende een hole-in-one!.

Wu een nekblessure opgelopen en miste daardoor de laatste twee DP World Tour evenementen, hij is nu in uitstekende vorm terwijl hij bidt om een ​​tweede overwinning in 2022 toe te voegen aan het Magical Kenya Open dat hij eerder dit jaar in maart won.

Titelverdediger Rafa Cabrera Bello had een niet al te beste opening. Met 74 slagen (+3) deelt hij de 107e plek.

 

DP World Tour: Vier Nederlanders in Spanje waar Cabrera Bello titelverdediger is!