Challenge Tour

Challenge Tour: Robbie van West opent als beste Nederlander in Engeland

Robbie van west

Twee Nederlanders deze week in Engeland voor het British Challenge presented by Modest! Golf Management. Op de golfbaan van de St. Mellion Estate in Cornwall wisten Robbie van West en Lars van Meijel in 2-onder en par het toernooi te beginnen. Van Meíjel’s score bevatte ook een dubbel bogey op de 13e. De twee staan op de 19e en 35e plaats in het klassement.

Steven Tiley nam na een ronde van vijf onder par, 67 slagen, de gedeelde leiding na de eerste dag op de St. Mellion Estate. Tiley maakte zes birdies en slechts één bogey om het vroeg het clubhuis doel te stellen, later werd dit vervolgens geëvenaard door de Zweed Simon Forsström die op twee van zijn laatste drie holes een birdie maakte.

De Engelsman Tiley profiteerde van gunstige ochtend omstandigheden om naar de top van het klassement te klimmen en is van mening dat de Nicklaus Signature Course bij zijn spel past vanwege de conservatieve strategie die vereist is vanaf de tee.

“Ik heb vandaag goed gespeeld”, zei hij. “Het is een zware baan waar je je bal in het spel moet houden, ik denk dat dit bij mijn spel past. We hadden goede omstandigheden vandaag en ik ben erg blij met mijn ronde.

Tiley verkeert in een indrukwekkende vorm met twee top vijf finishes in zijn laatste vier starts in de Road to Mallorca en geeft toe dat een verandering in zijn mentale benadering hem in staat heeft gesteld zijn beste golf de afgelopen weken te produceren.

“Ik heb de laatste tijd de juiste mindset gekregen”, zei hij. “De afgelopen maand heb ik geprobeerd wat meer van mijn golf te genieten, mijn social media profiel op te bouwen en wat online lessen te geven. Dit heeft me veel ontspannen en heeft me een bron van inkomsten gegeven.”

Het duo leidde met één slag voor de Engelsen Matthew Baldwin en Ben Schmidt, de Duitser Maximilian Schmidt, de IJslander Haraldur Magnus en de Ier Tyler Hogarty.