DP World Tour kwalificatie: Dario Antonisse leidt na derde ronde in Frankrijk!

Dario Antonisse

Er zijn nu drie ronden gespeeld van de First Stage Section F Golf d’Hardelot op de golfbaan van Golf d’Hardelot in Hardelot in Frankrijk, een van de kwalificatie toernooien voor de DP World Tour. Dario Antonisse wist met 67 slagen op donderdag naar de eerste plek te klimmen in het klassement. De Nederlander deelt de eerste plek met 9-onder samen met nog vijf andere spelers. De score van Antonisse had nog een stuk lager kunnen zijn als hij op de tweede dag geen kostbare dubbele bogeys op hole 3 en 6 had gemaakt.

Antonisse (foto) liet weten wat op de tweede dag fout ging: “Ik sla op 3 mijn drive net voor de green voor een bunker, maar had een modderige ligging en vervolgens duff ik hem zo de bunker in en vanuit daar was het niet heel top. Op 6 sla ik hem met 2 naar de green, beetje links lig ik plugged in een zandheuveltje naast de green, dus was een beetje kansloos.”

De 24-jarige Nederlander maakte op de derde dag geen kostbare fouten, en liet zeven birdies en drie bogeys noteren.

Kiet van der Weele staat er ook nog steeds uitmuntend voor. Hij en Philip Bootsma staan met 8 en 6-onder par gedeeld 7e en 15e in het klassement. Rodi Vlasveld staat met par 42e.

Mats Markovits (+2) en Mike Toorop (+3) haalde wel de cut maar moeten wel erg laag gaan om bij de beste 20 te eindigen na de vierde ronde. Nordin van Tilburg (+7) maakt geen kans meer om een fase verder te komen, die van 3 tot en met 6 november op verschillende golfbanen in Spanje gespeeld gaan worden.

Q-School: Kiet van der Weele derde na twee ronden in Frankrijk!