DP World Tour

Deze week erop of eronder voor Wil Besseling en Darius van Driel in Qatar

Spanning en sensatie in het Midden-Oosten voor Wil Besseling en Darius van Driel tijdens het Commercial Bank Qatar Masters. Het is de 26e editie van dit prestigieuze toernooi en tevens de laatste kans voor spelers om hun kaart voor het seizoen 2024 veilig te stellen via hun Race to Dubai Ranking.

Voor Besseling en Van Driel zijn de komende vier dagen van cruciaal belang. Hun missie is duidelijk: de cut halen en hoog eindigen in het eindklassement. Op dit moment vinden we Van Driel op de 134e plaats in de algemene ranking, terwijl Besseling zich op plek 154 bevindt. Om bij de top 116 spelers te belanden, moeten ze minimaal 84 en 172 punten verdienen. Het is een uitdaging die hun talent en doorzettingsvermogen op de proef zal stellen.

Daan Huizing, op de 107e plaats, lijkt momenteel een solide positie te hebben, maar in golf kan alles gebeuren. Het is een sport die bekendstaat om zijn onvoorspelbaarheid, en dat geldt des te meer in deze cruciale fase van het seizoen.

Joost Luiten speelt deze week niet mee maar is veilig met een 15e plek maar ook voor hem is deze week spannend. Luiten heeft nu nog een PGA vlag achter zijn naam staan in de algemene ranking want de beste 10 krijgen het speelrecht op de PGA Tour, de spelers met een PGA kaart tellen daarin niet mee. Een aantal spelers zouden Luiten nog kunnen passeren in de algemene ranking waarmee hij buiten de boot zou kunnen vallen.

Voor degenen die er niet in slagen om bij de top 116 te eindigen, wacht hoogstwaarschijnlijk een terugkeer naar de Qualifying School of een seizoen op de European Challenge Tour. Het is een situatie die elke speler wanhopig wil vermijden, en dat zal ongetwijfeld voor extra druk zorgen op de fairways van Qatar.

Søren Kjeldsen, Kiradech Aphibarnrat, John Catlin en Renato Paratore zijn enkele van de opmerkelijke meervoudige DP World Tour-winnaars die ook een grote prestatie nodig hebben om zich te kwalificeren voor het volgende seizoen. Het toernooi in Qatar is voor hen een laatste strohalm om hun carrière op het hoogste niveau voort te zetten.

Na dit evenement volgt een korte pauze van een week voordat het Nedbank Golf Challenge begint. Dit toernooi heeft een deelnemersveld van 66 spelers en degenen die zich hebben gekwalificeerd, kunnen zich gelukkig prijzen. Maar er is meer dan alleen prestige in Sun City.

De echte aantrekkingskracht voor velen is de kans om bij de top 50 spelers te komen in de Race to Dubai ranglijst. Die selectie mag deelnemen aan het lucratieve DP World Tour Championship in Dubai, waar de inzet nog hoger is.

Kortom, de komende dagen in Qatar zullen bepalend zijn voor de carrières van spelers als Wil Besseling en Darius van Driel. Het is erop of eronder, en de golfliefhebbers over de hele wereld zullen vol spanning toekijken terwijl deze helden hun lot in eigen handen nemen op de groene fairways van het Midden-Oosten. Het belooft een onvergetelijke week te worden in de golfwereld en natuurlijk hopen wij op een goede prestatie van de Nederlanders!