Reizen

De Dunas Course bij Terras da Comporta verovert met stijl een dubbelzege bij de World Golf Awards

De Dunas Course bij Terras da Comporta heeft zijn plaats op het wereldtoneel aangekondigd nadat hij is bekroond tot ‘Beste Nieuwe Golfbaan ter Wereld’ en ‘Beste Nieuwe Golfbaan van Europa’ bij de World Golf Awards 2023.

De par-71 baan in de buurt van Lissabon claimde deze prestigieuze prijzen nog geen vijf maanden na de zachte opening, met Terras da Comporta directeur van golf Rodrigo Ulrich aanwezig om de prijzen in ontvangst te nemen tijdens de prijsuitreiking in Abu Dhabi op maandagavond (23 oktober).

Met het evenement dat uitmuntendheid in de golftoerismemarkt beloont, is het succes van Terras da Comporta een belangrijke erkenning voor Europa’s meest besproken nieuwe ontwerpprojecten. De ceremonie bracht leiders uit de industrie samen uit meer dan 65 landen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Oceanië.

Ulrich zei: “We zijn al vele jaren erg enthousiast over dit project. Het is ongelooflijk bevredigend om eindelijk open te zijn voor golf en te zien dat zoveel golfers genieten van wat een spectaculaire baan is, zowel wat betreft de locatie als het ontwerp.”

“Het is een grote sensatie en eer om twee zulke gerespecteerde prijzen te ontvangen, die hopelijk de eerste van velen zijn, want de baan wordt nog beter naarmate deze zich vestigt en volwassen wordt. We kijken ernaar uit om golfers van over de hele wereld te verwelkomen.”

Gelegen op een uur ten zuiden van Lissabon, is de baan gecreëerd op 84 hectare natuurlijk zanderig terrein aan de kust in een afgelegen setting aan de rand van het Natuurreservaat van de Sado-riviermonding. Het is de eerste baan die op het vasteland van Europa is ontworpen door de bekroonde architect David McLay-Kidd en opende voor het eerst voor het publiek aan het begin van juni.

McLay-Kidd, wiens andere beroemde ontwerpen Bandon Dunes, Queenwood, Beaverbrook, Machrihanish Dunes en de Castle Course in St. Andrews omvatten, bezocht het terrein voor het eerst in 2008, maar het project kende vertragingen, waaronder een wereldwijde pandemie en een wereldwijde recessie. Toch zijn Vanguard Properties, de eigenaren van Terras da Comporta, optimistisch over wat de toekomst in petto heeft, en de grootste vastgoedontwikkelaar van Portugal heeft spannende plannen voor de locatie.

“Het project heeft een lange geschiedenis, maar dit is pas het begin”, zei José Cardoso Botelho, CEO van Vanguard Properties. “Golfers zullen van ver komen om hier te spelen. Het heeft Terras da Comporta stevig op de kaart gezet als een nieuwe golfbestemming, maar er komt nog veel meer – veel meer.”

Vanguard Properties nam in 2019 de ontwikkeling over en de site bestaat uit twee grote projecten: Torre, met 365 hectare grond en waar een tweede baan ontworpen door Sergio Garcia en José María Olazábal wordt gebouwd (gepland voor 2025), en Dunas, die ongeveer 1.011 hectare beslaat.

Als aanvulling op de Dunas Course komt er een nieuwe clubhuis en een golfacademie. Buiten de fairways zijn er diverse lifestyle-activiteiten beschikbaar, waaronder paardrijden, wellness, tennis, padel, pickleball en vele andere sporten, met een breed scala aan kavels voor hotels, toeristische en residentiële appartementen.

Om een ronde te boeken op de Dunas Course, kunt u mailen naar golf@comporta.com en voor meer informatie kunt u terecht op www.comporta.com.