Reizen

Apes Hill Barbados beste golfresort in Caribisch gebied!

Apes Hill Barbados was een sterpresteerder op de World Golf Awards in Abu Dhabi op maandag, met het Caribische resort en de woongemeenschap die vier prijzen in de wacht sleepten, waaronder ‘Beste Golfvastgoed ter Wereld’ en ‘Beste Milieuvriendelijke Golfvoorziening ter Wereld’.

De gloednieuwe golfbaan van de locatie, die lovende kritieken ontving, werd ook uitgeroepen tot de beste in zowel Barbados als het Caribisch gebied, wat een indrukwekkend kwartet overwinningen completeerde.

De tiende jaarlijkse World Golf Awards-ceremonie vond plaats in het exclusieve Radisson Blu Hotel Yas Island en Yas Links Abu Dhabi. Met de beloning voor uitmuntendheid in de golftoerismemarkt, is het succes van Apes Hill Barbados nog meer erkenning voor een van ’s werelds meest exclusieve en luxueuze golfbestemmingen.

De ceremonie bracht leiders uit de industrie samen uit meer dan 65 landen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Oceanië.

Apes Hill Barbados, een langdurige speler in de Caribische golfscene, heeft een uitgebreide transformatie ondergaan sinds de investering van de Canadese ondernemer Glenn Chamandy in 2019. De legendarische architect Ron Kirby kreeg de opdracht om de oorspronkelijke golfbaan van Apes Hill ingrijpend te herzien en de nieuwe par-72 lay-out werd aan het eind van 2022 heropend en ontving lovende recensies. Het bekroonde ontwerp was Kirby’s laatste werk voordat hij in augustus overleed.

Bij de opening werd de lay-out geprezen vanwege het plezier en de speelbaarheid voor golfers van alle niveaus en werd het beschouwd als een van de meest esthetisch aantrekkelijke nieuwe banen in de sport. Kirby’s ontwerp maakt volledig gebruik van inheemse Bajan-flora en rotsformaties en wordt versterkt door uitzichten die zich – vanaf 300 meter boven de zeespiegel – uitstrekken over de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan.

Ondertussen getuigt de titel ‘Beste Golfvastgoed ter Wereld’ van het succes van de ambitieuze vastgoedontwikkeling van het resort. Apes Hill herbergt een eclectisch assortiment eigendommen en lifestyle-voorzieningen om aan de behoeften van elke bewoner te voldoen, met een eigentijds en luxueus ontwerp dat naadloos opgaat in het Caribische landschap.

Naast de kampioenschapsbaan is er het Performance Centre, een ultramoderne faciliteit vol met de nieuwste technologie en apparatuur om elk aspect van het golfspel te ontwikkelen, waarmee Apes Hill zich verder vestigt als de toonaangevende bestemming in het Caribisch gebied voor gepassioneerde spelers.

Ondertussen is er een korte par-3 baan genaamd ‘Little Apes’ in ontwikkeling voor families en meer casual spelers, terwijl een ‘negentiende hole’ eilandstijl par-3, gebaseerd op de iconische zeventiende hole van TPC Sawgrass, bijna voltooid is.

De World Golf Awards erkenden ook de baanbrekende duurzaamheidsinspanningen over het 475-acre resort van Apes Hill met de onderscheiding ‘Beste Milieuvriendelijke Golfvoorziening ter Wereld’. Met name wordt de kampioenschapsgolfbaan van Apes Hill uitsluitend geïrrigeerd met gerecycled regenwater uit een reservoir van 58 miljoen gallon, wat het waterverbruik in het hele resort drastisch vermindert. Het gras en de vegetatie worden zorgvuldig geselecteerd en onderhouden om de behoefte aan kunstmest en andere schadelijke chemicaliën te verminderen, wat heeft geleid tot de toekenning van het prestigieuze Audubon Cooperative Sanctuary for Golf-certificaat in 2023.

Buiten de fairways is Apes Hill toegewijd aan het fokken van vee en het kweken van verse ingrediënten, waaronder gewassen, kruiden en fruit, ter ondersteuning van een levendig ecosysteem.

Sunil Chatrani, uitvoerend voorzitter van Apes Hill Barbados, zei: “We zijn vereerd om in meerdere categorieën te worden erkend bij de meest prestigieuze prijzen in onze branche.

“Samen met Ron Kirby hebben we geprobeerd om een van de beste golfervaringen te creëren, en de erkenning als de beste baan in niet alleen Barbados, maar het hele Caribisch gebied, betekent veel voor ons terwijl we proberen een van de toonaangevende bestemmingen in de regio te vestigen.

“Ron’s overlijden in augustus werd gevoeld door iedereen die hij in Apes Hill Barbados heeft geraakt – en de prachtige golfbaan die hij heeft gecreëerd, laat een blijvende erfenis achter op het eiland Barbados. We willen deze prijzen opdragen aan het leven van Ron.

“We zijn ook erg blij dat ons werk op het gebied van duurzaamheid wordt erkend, terwijl de relatief nieuwe vastgoedaanbieding die zo vroeg in dit project als de beste in golf wordt genoemd, bewijs is van het unieke werk dat we doen om een echte gemeenschap te bouwen.”

Voor informatie over uw droom golfvakantie, bezoek alstublieft apeshill.com.