Het eerste golfnieuws

Derksen en Muntz missen cut in ANZ Championship, Stolz leidt

ImageRobert-Jan Derksen en Rolf Muntz zijn er niet in geslaagd om in Australi? in het ANZ Championship de cut te halen.

Na een eerste ronde van 78 slagen wist Derksen nog een ronde van 69 te maken maar het bleven teveel slagen. Rolf Muntz zag na zijn 74 op de eerste dag een ronde van 72 volgen en ook hij miste, maar dan ook maar net, de cut.

De 26-jarige Andre Stolz leidt na 3 dagen in het toernooi. Met 70, 65, en 69 slagen kwam hij op 204 slagen uit en pakte hij 39 stableford punten. Spelers krijgen voor een eagle 5 punten, 2 voor een birdie, 0 voor een par, -1 voor een bogey en voor een dubbel bogey of erger moeten zij 3 punten van hun score aftrekken.

Op de tweede plaats staat Graig Parry (foto) met 37 punten. Parry maakte op de tweede dag van het toernooi nog een hole-in-one op de 15e. Met een ijzer 4 sloeg hij de bal in een keer in de hole en kon hij een Audi 2,7 liter met een waarde van ruim 60.000 euro mee naar huis nemen.

De Zweed Richard Johnson staat gedeeld 3e met Stephen Gallacher met 35 stableford punten. Scott Laycock staat 5e met 34 punten, Peter O?Malley heeft er 33 en de linkshandige Nick O?Hern deelt de 7e plaats met Trevor Immelman met 32 punten.

De toernooiorganisatie kwam er achter dat vandalen de green van de 5e beschadigd hadden. De spelers mogen dan ook een deel van de green als ground under repair ontwijken.