Het eerste golfnieuws

Mathew Goggin leidt in PGA Buick Invitational

ImageDe Australi?r Mathew Goggin leidt met een ronde van 64 slagen na de eerste dag van het PGA Buick Invitational. Met 8-onder par heeft hij 1 slag voorsprong op de Engelsman Luke Donald en de Amerikaan Jay Williamson.

Goggin, die vorige week nog gedeeld 8e eindigde in de Pebble Beach Pro-Am, eindigde zijn ronde met 3 birdies op de laatste 3 holes. Hij speelde zijn ronde op de totaal omgegooide en vernieuwde Torrey Pines course. Donald, vorig jaar nog amateur, heeft met -7 een slag voorsprong op Tiger Woods en Chris Riley. Donald was een van de 24 spelers die hun ronde onder 68 slagen konden spelen.

Tiger Woods (foto) liet nog even zien hoe hij zich kan herstellen van een verkeerde slag. Na een gepushte drive eindigde zijn bal naast een boom. Staand tegen de boom wist hij zijn bal op een andere fairway te slaan en vandaar sloeg hij een blinde slag met een ijzer 8 over de bomen heen op de green en kon hij nog voor birdie gaan putten.
Vorig jaar stond Frank Lickliter in de play-off met Phil Mickelson die het toernooi daarna won. Nu speelde Lickliter zijn ronde in 83 slagen (+11) en hij tekende ook nog de verkeerde scorekaart zodat hij gediskwalificeerd werd