Het eerste golfnieuws

Derksen en Lafeber matig, Muntz weer bij beste 25 in Duitsland

ImageVoor de Duitsers was er al een klein feestje na de eerste dag van het Deutsche Bank – SAP Open TPC of Europa. Hun landgenoot Alex Cejka leidt in het toernooi.

De Nederlanders Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber speelden hun ronde in 73 slagen (+1) en staan daarmee gedeeld 87e. Rolf Muntz was opnieuw de betere van de drie. Met een ronde van 70 slagen (-2) staat hij bij de beste 25 spelers en wel op de gedeelde 24e plaats.

De ronde van Muntz was opnieuw opzienbarend, met 5 birdies stond hij op een gegeven moment zelfs op -5 voor het toernooi. Maar bogey?s op 16, 17 en 18 brachten zijn score de verkeerde kant op.

Alerx Cejka (foto) had 64 slagen nodig op de baan van de St. Leon-Rot golfclub. Hij heeft 1 slag voorsprong op de Nieuw-Zeelander Greg Turner. Colin Montgomerie speelde nu weer met een normale putter (vorige week had hij een middellange putter). Hij speelde zijn ronde in 66 slagen (-6) en staat daarmee 3e. Een groepje met Eduardo Romero, Darren Fichardt, Trevor Immelman, Raymond Russell, Henrik Bjornstad en Darren Clarke staan met -5 gedeeld 4e.

Tiger Woods, met wie het publiek massaal mee wandelde, speelde zijn ronde in 69 slagen (-3) en deelt de 15e plaats.