Het eerste golfnieuws

Bob Estes leidt in het Colonial Championship

ImageMet een ronde van 5-onder-par heeft Bob Estes (foto) na de eerste dag van het Colonial Championship de leiding genomen. Estes begon zijn ronde goed met 2 birdies op 1 en 2, maakte nog een birdie op hole 8 en sloot zijn ronde af met birdies op 17 en 18 voor een ronde van 65 slagen.

Estes maakte slechts 1 keer eerder dit jaar dezelfde score. Hij was zelf iets minder te spreken over zijn ronde. ?Een aantal goede slagen eindigde vreemd genoeg ver van de hole en een aantal slechte slagen eindigde ernaast?, aldus Estes.

De spelers hadden veel last van de wind die soms een snelheid had van 32 kilometer per uur. Het was dan ook moeilijk de juiste club te kiezen.

David Duval, Steve Jones, Esteban Toledo, Scott Verplank, Bob Tway, Brandt Jobe, Frank Lickliter, Joel Edwards.en Steve Lowery rondden hun dag af in 67 slagen en staan daarmee op 2 slagen afstand van de leider.

Dat de baan toch moeilijk te bespelen was bleek wel uit de andere scores: slechts 34 van de 124 spelers konden hun ronde onder par spelen.

Sergio Garcia, de titelverdediger van het toernooi, eindigde zijn ronde op +6 (76 slagen). Het enige lichtpuntje in zijn ronde was de eagle op de 556 meter lange par 5 hole 11. Daarnaast maakte hij alleen maar bogeys, 8 stuks! Volgens Garcia was het zijn slechtste ronde tot nu toe dit jaar. Hij sloeg van de 18 greens er maar 9 in regulation en dat zegt al genoeg.