Reizen

De home of golf in Schotland

A couple taking a selfie the famous Swilcan Bridge on the Old Course, St Andrews, Fife.

De 70e jaarlijkse PGA Show, die wordt gehouden in Amerika, de belangrijkste internationale golfmarkt van Schotland, vindt deze week (24-27 januari 2023) plaats in Orlando, Florida. Het brengt de wereldwijde golfindustrie, tienduizenden PGA Professionals, golfleiders, leidinggevenden uit de industrie en retailers samen. Het evenement wordt ook uitgebreid besproken door enkele van de grootste online nieuwswebsites en publicaties. VisitScotland coördineert en levert de Schotse opkomst namens de industrie.

Om te profiteren van de vraag en interesse die is ontstaan tijdens een van de meest succesvolle jaren ooit voor golf in Schotland, zijn verschillende van de toonaangevende namen uit de golfindustrie in Schotland aanwezig.

Het hoogtepunt in 2022 was de 150e Open in St. Andrews, een van de vijf grote golftoernooien die gedurende vijf opeenvolgende weken in vier Schotse regio’s voor zowel mannen als vrouwen werden gehouden.

Dankzij de prestaties en het harde werk van de bredere golftoerisme- en horeca-industrie, werd Schotland afgelopen herfst tijdens de World Golf Awards in Abu Dhabi gekroond tot Beste Golfbestemming in Europa en Beste Golfbestemming ter Wereld 2022.

De Scotland Home of Golf-delegatie op weg naar de VS omvat: Marine and Lawn Hotels, Links Golf St Andrews, Dundonald Links, Bonnie Wee Golf, Executive Golf & Leisure, Glenmuir, Golf Holidays Worldwide, Golphin en Perry Golf.

Andere ondersteunende activiteiten gedurende de week zijn Carnoustie Golf Links, Gleneagles, St Andrews Links Trust, CustomX en Scottish Development International.

VisitScotland heeft LPGA-lid en recente winnaar van de Toto Classic 2022, Schotland’s toonaangevende vrouwelijke golfer Gemma Dryburgh, uitgenodigd voor het evenement om Schotse bedrijven te steunen, waaronder een ‘Beat de Pro-sessie’.

De Schotse bedrijven die namens Scotland the Home of Golf aanwezig zijn, zullen niet alleen exposeren, maar ook deelnemen aan een reeks netwerkevenementen, waaronder een viering van Burns’ Night.

Gemma Dryburgh, winnaar van de LPGA Tour, zei: “Het is altijd een trots moment om Schotland te vertegenwoordigen en het promoten van ons fantastische land, golfbanen en warme gastvrijheid. Ik kijk er echt naar uit om samen te werken met enkele van de grote Schotse bedrijven die de PGA Show bijwonen en het is leuk om terug te zijn in Florida, waar ik als tiener tijd doorbracht aan het begin van mijn carrière.¨

De golfindustrie in Schotland is meer dan £ 1,1 miljard waard, waarbij het golftoerisme jaarlijks goed is voor ongeveer £ 286 miljoen, goed voor ongeveer 4.400 banen.

De Genesis Scottish Open keert in juli van dit jaar opnieuw terug naar The Renaissance Club, North Berwick, terwijl Dundonald Links dit jaar weer een Trust Golf Women’s Scottish Open organiseert.
VisitScotland investeert jaarlijks meer dan £ 3 miljoen om golfevenementen te ondersteunen en om Schotland wereldwijd op de markt te brengen als de Home of Golf.

De Schotse regering en VisitScotland steunen golf voor vrouwen al lang, inclusief een periode van vijf jaar verlenging van de Women’s Scottish Open-investering van maximaal £ 6 miljoen tot 2025.

Van de overzeese markten komt 50% van de bezoekers uit de VS; Duitsland en Scandinavië behoren tot de andere grote internationale markten voor golftoerisme naar Schotland.

Afbeelding: de Swilcan-brug op de Old Course, St. Andrews – VisitScotland / Peter Dibdin