Reizen

De Beste Golfresorts in Europa 2024

Classificatie van de beste golfresorts in Europa op basis van reizigersbeoordelingen

Dit is de achtste editie van de ranglijst “Beste Golfresorts in Europa”. Elk jaar vergelijken we de beoordelingen van golfresorts op Leadingcourses.com en hun overeenkomende accommodaties op Booking.com om een ranglijst te creëren die 100% is gebaseerd op de mening van (golf)reizigers.

We begrijpen dat je enthousiast bent om naar beneden te scrollen, maar voordat je in de ranglijst duikt, moeten we een paar dingen uitleggen zodat je een beter begrip hebt van hoe deze ranglijst is gemaakt.

Zoals je al hebt gelezen, is de algehele beoordeling van een golfresort gebaseerd op 50% Leading Courses-beoordelingen en 50% Booking.com-beoordelingen. De redenering hierachter is dat we willen dat de ranglijst volledig door gebruikers wordt gegenereerd, in plaats van samengesteld te worden door een kleine groep experts. Wie is er beter in staat om te beslissen of een resort het bezoeken waard is dan de daadwerkelijke bezoekers?
Criteria voor de Beste Golfresorts in Europa
Naast de twee hierboven genoemde criteria zijn er nog verschillende andere waaraan een golfresort moet voldoen voordat we ze aan onze ranglijst toevoegen. Ik begrijp dat dit soms streng kan lijken, maar het geeft wel een betere reden waarom resorts wel of niet in de ranglijst staan.

Dit zijn onze criteria om in onze ranglijst van de Beste Golfresorts in Europa te worden opgenomen:

 • de beoordeling van de golfclub op Leadingcourses.com moet actief zijn
 • de beoordeling van het resort of hotel op Booking.com moet ook actief zijn
 • het (officiële) hotel moet zich op het terrein bevinden of zeer dicht bij de golfbaan zijn
 • het resort moet naast een golfbaan ook meer faciliteiten bieden (bijvoorbeeld een spa, tennisbaan, zwembad, enz.)
 • de golfclub moet expliciet de specifieke resort- of hotelnaam vermelden of ernaar verwijzen op zijn website (koppelen aan meerdere hotels is niet voldoende)

Vorig jaar hebben we een belangrijke wijziging aangebracht in het algoritme van de ranglijst van de Beste Golfresorts in Europa. Voor het eerst sinds de oprichting van de ranglijst hebben we het aantal holes van een golfresort meegenomen in het algoritme dat de algehele beoordeling berekent. Immers, meer holes betekent meer plezier en meer opties om golf te spelen zonder het resort te verlaten.

Daarom hebben alle golfresorts in de ranglijst een bonus van 0,005 punten per hole gekregen die het golfresort heeft. Op die manier hebben golfresorts met meer dan 18 holes een klein voordeel ten opzichte van andere resorts.

Costa Navarino is het Beste Golfresort in Europa

Toen Costa Navarino zijn deuren opende met de Dunes Course in 2010, had het grote ambities. Tegen het einde van het volgende jaar zouden ze een tweede baan openen – de Bay Course. Destijds werd het al beschouwd als een uitstekend resort, maar omdat er geen andere golfbanen in de omgeving waren, werden golfers niet echt verwend met keuze.

Met de toevoeging van de Hills- en Olympic-cursussen in februari 2022 heeft Costa Navarino hun aantal holes uitgebreid tot 72 en hebben ze iets gedaan wat tot dan toe als ondenkbaar werd beschouwd: ze hebben in hun eentje een golfbestemming gecreëerd. Dat maakt Costa Navarino het Beste Golfresort in Europa in 2024.

Top 10 Beste Golfresorts
Hieronder staat de ranglijst van de 10 Beste Golfresorts in Europa. Klik op de knop hieronder om de volledige top 100 te zien.

 1. Costa Navarino 9,53
 2. The Gleneagles Hotel 9,48
 3. Finca Cortesín Golf Club 9,44
 4. Trump Turnberry Resort 9,34
 5. Trump International Golf Links Doonbeg 9,32
 6. The K Club Golf Resort 9,22
 7. Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort 9,18
 8. The Machrie Hotel & Golf Links 9,12
 9. Camiral Golf & Wellness 9,12
 10. Gloria Golf Club 9,11