PGA Tour

Davis Thompson kwalificeert zich voor het Open Kampioenschap na winst in het John Deere Classic

Davis Thompson en CT Pan kwalificeren zich vanaf juli voor het Open Kampioenschap

Davis Thompson

Davis Thompson heeft zijn eerste PGA Tour-titel binnen met een toernooi record van 28-onder par in het John Deere Classic. CT Pan eindigde gedeeld tweede en pakte het twee toegangsbewijs voor The Open . Hij en Michael Thorbjornsen en amateur Luke Clanton waren met 24-onder gelijk geëindigd maar hij stond hoger in de wereldranglijst

Thompson’s uiteindelijke totaal van 28-onder par in Illinois overschaduwde het vorige toernooi record van 27-onder par van Michael Kim in 2017 en leverde hem een ​​eerste PGA Tour-titel op, evenals een debuutoptreden in de Britse Major van 18 tot 21 juli.

De 25-jarige had zondag een zeven onder par met 64 slagen en finishte vier slagen voorsprong op Pan, Thorbjornsen en amateur Clanton.

Thompson had al de leiding na de derde ronde met twee slagen voor zijn landgenoot Eric Cole en de Engelsman Aaron Rai en leek nooit in gevaar te komen toen hij vijf van zijn eerste zes holes op de TPC Deere Run een birdie maakte en de turn bereikte in 29 slagen.

De Amerikaan die vorige week nog gedeeld tweede werd in het Rocket Mortgage Classic na een negende plaats op de US Open in juni, zag zijn voorsprong teruggebracht worden tot drie slagen nadat hij op twaalf een bogey maakte terwijl Thorbjornsen zes birdies maakte vanaf hole 8 tot en met 13. Hij maakte echter een birdie op 14 waar Thorbjornsen een bogey maakte.

Thompson neemt een voorsprong van twee slagen in Illinois