PGA Tour

Thompson neemt een voorsprong van twee slagen in Illinois

Davis Thompson nam pas in 2022 deel aan de PGA Tour

De Amerikaan Davis Thompson wist met een negen onder, 62 slagen, een voorsprong van twee slagen te nemen bij het ingaan van de laatste ronde van het John Deere Classic in Illinois.

Thompson maakte negen birdies in zijn derde ronde en voerd daarmee de ranglijst aan met 21-onder par. De Engelsman Aaron Rai en een landgenoot van Thompson, Eric Cole, volgen met 19-onder op twee slagen afsatand.

Rai, die bij het ingaan van de derde ronde een voorsprong van één schot deelde met CT Pan uit Chinees Taipei, kwam tot een vijf onder 66 met zes birdies. Pan staat twee slagen verder achter samen met de Amerikaan Hayden Springer die het toernooi met 59 slagen begon!

Het is de eerste keer dat Thompson aan de leiding gaat in de laatste ronde van een PGA Tour-evenement en dit kan zijn eerste overwinning worden.

Tweevoudig winnaar Jordan Spieth wist met 63 slagen (-8) de op een na beste score van de dag te maken en staat nu op een gedeelde 12e plaats op 14-onder.

De laatste dag wordt gespeeld in trio’s met een uitgestelde start in een poging de voorspelde stormen te verslaan, wat betekent dat Rai in de laatste groep zal zitten samen met Thompson en Cole.

Aaron Rai en CT Pan delen de leiding in Illinois in het John Deere Classic