DP World Tour

Ferguson wint in München en stelt The Open plek veilig: Daan Huizing eindigt als beste Nederlander

Ewen Ferguson won het BMW International Open in München in Duitsland met twee slagen voorsprong en verzekerde zich van een plaats in The Open dat deze maand op de Royal Troon wordt gespeeld.

Het werd de derde DP World Tour-overwinning voor de 28-jarige Schot en zijn eerste sinds 2022. Hij wist zijn overwinning te behalen door een laatste ronde van vier onder par, 68 slagen, waarmee hij in het algemeen klassement op 18-onder par kwam. De Engelsman Jordan Smith, die samen met Ferguson na drie ronden aan de leiding ging en de Australiër David Micheluzzi werden gedeeld tweede.

Fergusons landgenoot Connor Syme behaalde ook een top-vijf-finish met een aandeel van de vierde plaats op 14-onder, samen met de Engelse Matthew Southgate.

De Nederlanders

De Nederlander Daan Huizing wist met een ronde van par het toernooi af te sluiten op 4-onder en een gedeelde 44e plaats. Joost Luiten ging gedurende het toernooi qua score niet echt beter spelen. Opende hij nog met een ronde van 68 slagen de dagen erop liet hij 73, 72 en 74 slagen noteren voor een 1-onder voor het toernooi en een gedeelde 52e plaats.

Vorige winnaars

Slechts twee Schotten, Sandy Lyle en Colin Montgomerie, wisten eerder in München het evenement te winnen. Ferguson is de eerste Schotse speler die een DP World Tour-evenement wint sinds de overwinning van Robert MacIntyre in het Italian Open in 2022.

The Open

Ferguson was vorig jaar aanwezig bij het Open Kampioenschap in Hoylake en kwalificeert zich dit jaar als een van de vijf beste top-20-spelers in de Race to Dubai, die anderszins niet zijn vrijgesteld. The Open vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 21 juli aan de kust van Ayrshire.

“Ik kan het eerlijk gezegd niet geloven”, vertelde Ferguson. “Ik sloeg ze zo goed en sloeg ze zoveel verder dan normaal. Mijn vader, mijn moeder, mijn zus en mijn broer keken thuis en voor hun deed ik het.”

BMW International Open: Huizing nog steeds beste Nederlander en Ferguson en Smith leiden

Joost Luiten en Daan Huizing door in het BMW International Open: Ewen Ferguson leidt!