DP World Tour

Darius van Driel keert terug om het toernooi in Zuid-Afrika af te ronden

Kan Darius nog verder klimmen in het eindklassement? Maandagochtend weten wij dat.

Louis Oosthuizen

Met een voorlopige score van 8-onder staat Darius van Driel in het Alfred Dunhill Championship op een gedeelde 8e plaats. Helaas kon de vierde en laatste ronde niet worden voltooid vanwege slecht weer, waardoor de spelers maandag moeten terugkomen. Van Driel heeft nog 5 holes te spelen en kan zelfs in de top 5 van het toernooi eindigen. Ondertussen staan de leiders Louis Oosthuizen en Charl Schwartzel met nog 11 holes te gaan op 16-onder.

Het Zuid-Afrikaanse duo Oosthuizen (foto) en Schwartzel hadden slechts vier holes voltooid op het Alfred Dunhill Championship voordat het gevaar van bliksem een vertraging van vier uur en 39 minuten veroorzaakte. Slechts 42 minuten extra spelen was mogelijk en zij kwamen tot hole 8 voordat het spel voor de dag werd opgeschort.

Na de hervatting was er nog 42 minuten spel mogelijk, maar met zware regenval en meer bliksem in de omgeving werd het spel voor de dag opgeschort, waarbij Oosthuizen en Schwartzel op de achtste hole stonden.

In de zeven holes die ze wel voltooiden, verplaatste het leidende duo zich naar 16 onder par, waarbij Oosthuizen birdies maakte op de tweede en zesde hole maar water raakte op de zevende, terwijl Schwartzel een voordeel behaalde op de derde.

Dat stelde hun speelpartner en mede-Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout in staat om de voorsprong te verkleinen tot drie slagen na birdies op de tweede, derde en vijfde hole.

De Engelsman Andy Sullivan stond op 11 onder par, samen met de Duitser Matti Schmid, één slag voor op een andere Engelsman, Marco Penge, met alle drie nog 10 holes te spelen.