LIV Golf Tour

Samooja en Vincent samen met Kozuma verdienen promotieplekken voor de 2024 LIV Golf League

Kassa voor deze drie!

Een intensieve 36 holes op de LIV Golf Promotions resulteerde in de kwalificatie van Kalle Samooja uit Finland, Kieran Vincent uit Zimbabwe en Jinichiro Kozuma uit Japan. De drie mogen nu spelen in de 2024 LIV Golf League waar een gegarandeerd prijzengeld voor hun klaar ligt van tenminste 150.000 dollar.

De finale op de Abu Dhabi Golf Club zag Samooja als de ster van de dag met een indrukwekkende score van 8 onder, gesteund door een ochtendronde van 7-onder 65. Vincent en Kozuma schoten beiden 7 onder, waardoor ze in een play-off voor de laatste twee plekken belandden, samen met Laurie Canter. Vincent maakte een birdie op de tweede play-off hole en Kozuma parde, waarmee ze de nieuwste leden van LIV Golf werden.

“Zodra ik hier kwam, wist ik dat dit het enige was wat ik wilde bereiken,” zei Samooja. “…Het is een grote stap voorwaarts in mijn carrière.”

Vincent, emotioneel bij het behalen van de plek, zei: “Ik denk niet dat de tranen het recht doen maar mijn oudere broer Scott speelt al op de LIV Tour en wij keken gedurende het hele jaar hier naar uit en zie hoe levensveranderend het kan zijn, ik hoop dat dit mijn carrière naar een heel nieuw niveau tilt.”

Deze golfers kwamen als winnaars uit een veld van 73 deelnemers in LIV Golf’s eerste Promotions-toernooi dat een weg naar de competitie bood. Het wereldwijde beroep van LIV Golf werd weerspiegeld met de top drie afkomstig van drie verschillende continenten.

De 35-jarige Samooja zette de toon met zijn ochtendronde van 65, maar de strijd bleef spannend. Op verschillende momenten deelden vier andere spelers de leiding, waaronder Vincent, Canter, de Zuid-Afrikaan Jaco Ahlers en de Amerikaan Zach Bauchou.

Uiteindelijk bracht Samooja de beslissende klap met een 15 meter putt voor birdie op de 17e hole, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met 7 onder. Hij birdiede vervolgens de par-5 18e hole om de play-off te ontlopen.

De kwalificaties eindigden met Vincent en Kozuma die zich bij Samooja voegden voor de LIV Golf League van 2024, terwijl een aantal andere spelers volledige vrijstellingen verdienden voor alle evenementen van de Internationale Serie van 2024.

Foto door: Montana Pritchard/LIV Golf