Darius van Driel en Maarten Lafeber door in Kenia Open

14 09 2017 lafeber

Het had maar weinig gescheeld of er waren drie Nederlanders door in het Kenia Open in Kenia. De cut kwam op +2 te liggen en dat zegt best veel over de Karen Country Club waar de wedstrijd wordt gespeeld. Maarten Lafeber was de eerste Nederlander die het clubhuis bereikte met 70 slagen. Zijn 72 op de eerste dag bracht zijn score op par en daarmee deelt Lafeber de 40e plek. Darius van Driel ondervond op de tweede dag meer problemen en met 73 slagen (+2) en zijn 71 slagen op de eerste dag kwam hij op +2 voor de wedstrijd en plaatste hij zich maar net.

Helaas viel het doek voor Daan Huizing. Met 72 en 73 slagen werd zijn score +3 en dat was dus helaas 1 slag teveel. Extra zuur was het dat Huizing zijn laatste 5 holes in +4 speelde.

Met 12-onder par nam Louis de Jager de leiding. De Zuid-Afrikaan wist met 64 en 66 slagen op deze score uit te komen en nam daarmee 4 slagen voorsprong op de Engelsman Jack Singh Brar en de Spanjaard Adri Arnaus.

De Deen Jeff Winther had met 64 slagen de laagste ronde van de dag en de Amateur Bradley Mogire uit Kenia wist helaas met 86 slagen de hoogste en slechtste score binnen te brengen.