Hole-in-one een albatros en Fleetwood en Keegan die leiden in The Players Championship

Het was weer een prachtige eerste dag in The Players Championship. De beruchte 17e hole, een eiland green, had weer een aantal slachtoffers maar ook een held. Ryan Moore sloeg zijn bal via de vlag met een slamdunk de hole in voor een hole-in-one. Een paar flights ervoor was het Paul Casey die het water vond voor de green en met een tripple bogey de green afstapte.

Ook was er een albatros te melden. De 29-jarige Harris English wist op de 5e hole, een par 5, na een zeer goed afslag van ruim 270 meter zijn tweede slag met een ijzer in de cup van de hole te laten verdwijnen.

Tommy Fleetwood nam al snel op de dag de leiding in het toernooi met een ronde van 65 slagen. Later voegde naast hem Bradley Keegan zich op de nummer 1 plek in het klassement. De twee staan na hun eerste ronde op 7-onder par.

En Tiger Woods (foto boven)? Woods wist prachtige slagen te maken maar miste wat belangrijke putts. Een foutje op 11 waar hij op de par 5 in tweeën naar de green wilde maar zijn bal het meertje in zag gaan zorgde voor een bogey. Door een slechte afslag op 14 en een tweede slag die naast de green op 18 eindigde en een drie-putt op de 3e hole kon hij ook daar bogeys noteren. Gelukkig eindigde Woods toch door nog 6 birdies te maken zijn ronde onder par en wel met 70 slagen (-2) waarmee hij voorlopig gedeeld 35e staat.