Challenge TourDP World Tour

Darius van Driel en Daan Huizing in Italië en 4 Nederlanders in Frankrijk

Darius van Driel

Deze week trekt de European Tour naar Italië voor het Italian Open, waar de Nederlanders Daan Huizing en Darius van Driel onder de deelnemers zijn. Tegelijkertijd vindt in Frankrijk het Challenge Tour-toernooi, het Le Vaudreuil Golf Challenge, plaats met Nederlandse spelers zoals Lars van Meijel, Wil Besseling, Kiet van der Weele en Lars Keunen.

Olympiërs Matteo Manassero en Guido Migliozzi zullen de lokale supporters enthousiasmeren tijdens het Italian Open, dat gepresenteerd wordt door Regione Emilia-Romagna en plaatsvindt op de Adriatic Golf Club van 27 tot 30 juni.

De kwalificatie van Manassero en Migliozzi om Italië te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Parijs deze augustus is eerder deze week bevestigd. Zij zullen vergezeld worden door andere Italiaanse sterren, waaronder Ryder Cup Vice-Captain Edoardo Molinari en tweevoudig DP World Tour-winnaar Renato Paratore.

Beide spelers, Manassero en Migliozzi, zullen hun tweede verschijning maken op de Olympische Spelen, nadat ze zich eerder kwalificeerden voor de Spelen van 2016 en 2020.

In Cervia zullen ook drie voormalige Masters Tournament-winnaars deelnemen: Angel Cabrera, Patrick Reed en Danny Willett. Fans kunnen zich gratis registreren om de actie van dichtbij te beleven.

Verder zijn er twee plaatsen beschikbaar voor de 152ste Open op Royal Troon, als onderdeel van de Open Qualifying Series. De twee beste golfers die nog niet zijn vrijgesteld, verdienen een plaats in de laatste major voor heren van het seizoen. De beroemde Claret Jug zal ook te zien zijn in het Tournament Village gedurende de week.