Pro Golf Tour

Tweede seizoenszege voor Meyer de Beco in Duitsland waar Dario Antonisse als tweede eindigt!

Winnaar de Beco in het midden en links daarvan Dario Antonisse

James Meyer de Beco heeft met een indrukwekkende prestatie in The Cuber Open 2024 zijn tweede titel veiliggesteld. De Belg maakte een belangrijke stap richting promotie naar de Challenge Tour met zijn overwinning in het Öschberghof-toernooi.

Dario Antonisse wist zijn score iedere dag lager te maken op de golfbaan van Der Öschberghof. Begon hij het toernooi in Duitsland met 69 slagen de dag erop had hij slechts 65 slagen en op de laatste dag snoepte hij daar nog een slag vanaf met 64 slagen. Met 15-onder eindigde hij op een slag achterstand van de winnaar.

Aydan Verdonk wist ook ver te klimmen in het toernooi. De Purmerender eindigde met 10-onder gedeeld zesde. Mike Toorop en Michael Wedema eindigden hun ronde met 69 en 67 slagen om daarmee op de 9e en 12de plaats te eindigen. Koen Kouwenaar moest dit keer genoegen nemen met een 49e plaats met een eindscore van par!

De finale van The Cuber Open 2024 verliep aanvankelijk anders dan verwacht. Na idyllisch zomerweer gedurende de eerste twee dagen van het toernooi in het pittoreske Öschberghof, moest de laatste ronde in de ochtend worden gepauzeerd vanwege het dreigende onweer. Om 10:09 uur riep toernooidirecteur Marcus Hamberger de spelers van de baan, en 3 uur en 21 minuten later was het gevaar geweken.

Dit jaar had Meyer De Beco al bewezen dat hij snel weer in topvorm kan komen na een lange onderbreking. De 24-jarige was ook succesvol in de laatste ronde van het Golf Mad Championship in Turkije na een urenlang uitstel vanwege onweer, waar hij zijn eerste seizoensoverwinning in een play-off veiligstelde. Ook op de Old Course in Öschberghof waren er na de hervatting geen opstartproblemen.

Een laatste van in totaal zeven birdies op weg naar een foutloze 64 (-7) in de finale verzekerde de beslissing in een spannende titelstrijd. Meyer De Beco zette de standaard met 16 onder par voor het toernooi in het clubhuis en werd al snel bevestigd als de winnaar. Uiteindelijk had hij een voorsprong van één slag op Antonisse en de Zwitser Cédric Gugler. De Fransman Clement Charmasson eindigde als vierde.

Meyer De Beco neemt de leiding in de Order of Merit

Met deze overwinning schuift De Beco naar de top van het seizoen klassement. De beste vijf aan het einde van het seizoen promoveren naar de Challenge Tour. Achter hem in de Order of Merit volgen Gugler (Zwitserland), Jean Bekirian (Frankrijk), Yente van Doren (België) en onze Nederlander Verdonk. Antonisse staat nu 7e en Mike Toorop 8e in deze algemene ranking.

Na een korte pauze gaat de Pro Golf Tour volgende week verder in Polen. Vanaf 3 juli staat de Gradi Polish Open by Emeralld in de Gradi Golf Club ten noorden van Wrocław op de kalender.

Pro Golf Tour: Dario Antonisse nu beste Nederlander in het Cuber Open