DP World Tour

Darius van Driel door naar het weekend met 13e plaats en Jesper Svensson pakt de leiding

Jesper Svensson

Darius van Driel heeft zich geplaatst voor het weekend met 5-onder en een gedeelde 13e plaats, terwijl Jesper Svensson nu aan de leiding staat. Svensson gaat met 9-onder met één slag voorsprong het weekend in van het Investec South African Open Championship na een sterke ronde van 67 op de Blair Atholl Golf & Equestrian Estate.

Svensson (foto), die zijn zesde DP World Tour-evenement speelt in zijn rookie-seizoen, veroverde zijn plek in het toernooi door vorig seizoen als vijfde te eindigen in de Road to Mallorca Challenge Tour ranking. Hoewel hij een paar bogeys had, twee stuks, herstelde hij met zeven birdies en voelt hij zich goed in zijn positie als leider. Joakim Lagergren, Casey Jarvis en Matteo Manassero staan echter allemaal binnen een slag in handbereik, terwijl spelers zoals Ryan van Velzen, Frederic Lacroix en David Ravetto ook aansluiting vinden.

Het toernooi zag ook opmerkelijke prestaties, zoals Van Velzen’s indrukwekkende zeven opeenvolgende birdies en Blaauw’s perfecte afslag met een hole-in-one op hole 11. De laatstye miste wel de cut met +7. Met het spel op hoog niveau en de leaderboard dicht bij elkaar belooft het weekend een boeiende ontknoping te worden.

Lars van Meijel en Darius van Driel onder Par in Australië en Zuid-Afrika