PGA Tour

Tiger Woods stijgt vier plaatsen op Hero World Challenge, maar late bogeys spelen hem parten

Kan Tiger nog in de buurt komen van de leiders?

Tiger Woods, maakte vier birdies in zijn eerste negen holes, maar struikelde in de laatste zes holes van de tweede ronde en maakte daar drie bogeys. Zijn vooruitgang op de Hero World Challenge, in zijn comeback na blessureleed, werd zo belemmerd. Met +1 heeft hij 10 slagen achterstand op de leiders Scottie Scheffler en Jordan Spieth, die op 9-onder staan.

Het toernooi op de Bahama’s ziet Woods voor het eerst spelen sinds zijn terugtrekking tijdens The Masters in Augusta National in april vanwege plantaire fasciitis.

“Ik heb het zeker een beetje opgeruimd ten opzichte van [donderdag],” zei Woods na zijn ronde. “Ik heb niet helemaal de finish gehaald die ik had gewild, een paar putts gemist aan het einde, een paar kleine foutjes gemaakt, maar over het algemeen was het een betere start en beter commitment.

“Ik hield het vandaag [vrijdag] vol, ik wou alleen dat ik een paar putts meer had gemaakt om de ronde gaande te houden.

Woods liet verder weten dat hij nog twee ronden heeft om zich te bewijzen. De Amerikaan die in het verleden een operatie aan zijn rechterenkel en -voet heeft ondergaan, is de toernooihost op de Hero World Challenge, dat een informeel evenement is op de PGA Tour.

Tiger Woods bijna onderaan het klassement in Hero World Challenge