DP World Tour

Daan Huizing op weg naar uitstekende prestatie in Alfred Dunhill Cup

Daan Huizing heeft zich opgewerkt naar een gedeelde 10e plaats in het Alfred Dunhill Links Championship, een toernooi waar veel spelers uit de top 50 van de wereld deelnemen. Met rondes van 69 en 67 slagen heeft hij voor een aangename verrassing gezorgd. Nadat hij eerder de Carnoustie Golf Links in 69 slagen wist te bespelen, presteerde hij nog beter op de Kingsbarns Golf Links met slechts 67 slagen. Met een totaal van 8-onder par staat hij op slechts 5 slagen achterstand van de leider, de Engelsman Matthew Fitzpatrick.

Darius van Driel balanceert rond de cut met een totaal van 2-onder par. De verwachting is dat de cut nog wat zal zakken en hoogstwaarschijnlijk op 3-onder par zal uitkomen. Voor Joost Luiten en Wil Besseling wordt het noodzakelijk om een zeer lage ronde te spelen op de derde dag. Beide spelers staan op par en +5, wat hen respectievelijk de gedeelde 102e en 154e plaats oplevert.

Fitzpatrick heeft een voorsprong van één slag genomen na de tweede ronde van het Alfred Dunhill Links Championship in Schotland, slechts vijf dagen nadat hij de Ryder Cup met Europa in Rome had gewonnen.

De Engelsman lijkt geen last te hebben van de korte omschakeling en vuurde een ronde van acht onder par, 64 slagen, af op Kingsbarns in de tweede ronde, waarmee hij uitkwam op 13-onder par in totaal.

Fitzpatrick, die één punt behaalde uit drie wedstrijden toen Europa de Ryder Cup van de VS heroverde, noteerde negen birdies tegenover één bogey.

De 29-jarige mikt op zijn eerste overwinning op de European Tour sinds hij vorig jaar zijn eerste major-titel won op het US Open. Hij won echter zes maanden geleden het RBC Heritage-toernooi op de PGA Tour.

De Spanjaard Nacho Elvira en de lokale hoop Grant Forrest delen de tweede plaats op 12-onder par, met het Engelse duo Matthew Southgate en Marcus Armitage op twee slagen achterstand.

Elke speler speelt één ronde op de Old Course in St Andrews, Carnoustie en Kingsbarns in de eerste drie dagen, gevolgd door een cut na 54 holes en de laatste ronde op zondag in St Andrews.

Fitzpatrick noteerde een ronde van vijf onder par, 67 slagen, in zijn eerste ronde op Carnoustie op donderdag.

Zijn Ryder Cup-teamgenoten Robert MacIntyre en Tommy Fleetwood strijden om de cut te halen met respectievelijk 3-onder en 2-onder.

Yasir Al-Rumayyan, voorzitter van LIV Golf, neemt deel aan het DP World Tour-evenement van deze week in Schotland.

Al-Rumayyan, 53 jaar oud, neemt deel aan het pro-am gedeelte van het Alfred Dunhill Links Championship in St. Andrews.

De deelname van de gouverneur van het Public Investment Fund van Saoedi-Arabië aan een European Tour-evenement komt vier maanden na de aankondiging van de geplande fusie tussen de PGA Tour, de DP World Tour en het PIF.

“Sport moet mensen verenigen, niet verdelen. We moeten vrede brengen,” zei Johann Rupert, voorzitter van het moederbedrijf van Dunhill, Richemont, tegen The Scotsman.

“Er werd mij een tijdje geleden voorgesteld om een uitnodiging te sturen naar (Al-Rumayyan), maar ik kreeg pas vorige week bevestiging dat hij zou meespelen,” voegde Rupert eraan toe.

Al-Rumayyan speelt met Peter Uihlein, een van de vier LIV-golfers die deelnemen aan het evenement, samen met Talor Gooch, Louis Oosthuizen en Laurie Canter. Ze spelen op sponsor uitnodigingen.

Volgens een rapport in The Scotsman stond Al-Rumayyan oorspronkelijk ingeschreven voor het evenement onder het pseudoniem Andrew Waterman.

Daan Huizing beste Nederlander in Schotland en waar drie man de leiding nemen