Challenge Tour

Beide Nederlanders missen de cut in Frankrijk waar een Italiaan de leiding neemt

Lars van Meijel en Kiet van der Weele zijn er niet in geslaagd om de cut te halen in het Hopps Open de Provence. Van der Weele wist zijn score met 10 slagen te verbeteren ten opzichte van de eerste dag, met een ronde van 69 slagen, maar zijn totaal van +4 was uiteindelijk 6 slagen te veel om zich te kwalificeren voor het weekend. Van Meijel had een sterke start met een openingsronde van 68 slagen, maar op de tweede dag ging het minder goed en kwam hij uit op een ronde van 76 slagen. Dit kwam mede door een dubbel bogey, vier bogeys en twee birdies. Uiteindelijk eindigde hij op par, terwijl de cut op 2-onder par lag.

De leiding in het Hopps Open de Provence wordt ingenomen door de Italiaan Francesco Laporta, die na de tweede dag een voorsprong van twee slagen heeft. Laporta noteerde een ronde van acht onder par, 64 slagen, in Frankrijk.

De Italiaan begon op de back nine en maakte de turn op vier onder par. Hij voegde nog vier birdies toe op de terugweg, waaronder drie in zijn laatste vijf holes, om uit te komen op 13 onder par voor de week, twee slagen voor op de overnight leider Félix Mory.

Laporta, die in juli zijn derde overwinning op de European Challenge Tour behaalde in de Big Green Egg German Challenge, schrijft zijn sterke start deze week toe aan het harde werk dat hij in de training heeft verricht.

“Ik voel me goed in mijn spel,” zei hij. “Ik heb de afgelopen twee weken goed werk verricht. Ik kwam van een gemiste cut in Portugal, dus ik heb echt hard gewerkt om mijn spel te verbeteren en het lijkt te werken. Ik heb mezelf vandaag veel kansen gegeven.

“Ik heb geprobeerd iets te veranderen aan mijn swing. Samen met mijn coach realiseerden we ons dat mijn swing niet in de beste vorm was. We hebben niet veel veranderd omdat we aan het einde van het seizoen zijn, maar het werkt.

“Als je gelooft in wat je probeert te doen, zullen goede dingen gebeuren. Ik zal proberen dit de komende dagen vol te houden.”

Laporta (foto) werd in 2019 gekroond tot de nummer één van de Road to Mallorca en nadat hij vorig jaar zijn DP World Tour-kaart verloor, heeft hij nu de kans om bij de eerste poging terug te keren naar de wereldwijde tour van het golf.

De Italiaan staat momenteel 25e in de Rankings en hoopt dit weekend zijn weg rond de door Seve Ballesteros ontworpen baan te blijven volgen om weer in de promotieplaatsen te komen.

“Mijn lange spel en mijn korte spel werken goed en ik heb er vandaag het beste van gemaakt,” voegde hij eraan toe. “De baan is lastig. Je moet je tee shot heel recht slaan. Als je een beetje naar rechts of links begint te slaan, krijg je problemen.

“Als je een goede tee shot slaat, kun je veel kansen creëren, maar als je mist, zit je in de problemen. Dat is wat ik probeerde te doen met mijn caddie, veilig spelen en niet te agressief zijn, en dat is de mindset deze week.

“De laatste keer dat ik hier speelde was in 2019 en ik eindigde als derde, dus ik hou van de plek, ik hou van de baan en ik denk dat het bij mijn spel past.”

De Spanjaard Manuel Elvira en het Franse duo Gregory Bourdy en Damien Perrier delen de derde plaats met drie slagen achterstand op de leider, terwijl hun landgenoot Frederic Lacroix één slag verderop staat op negen onder par.

Lars van Meijel flink onder par terwijl Kiet van der Weele worstelt in Hopps Open de Provence