Ladies Tour

Pasqualle Coffa schittert als beste Nederlandse in Italië en Sofie Kibsgaard Nielsen wint

Met een indrukwekkende 27e plaats en een totaalscore van +6 heeft Pasqualle Coffa het Lombardia Ladies Open op briljante wijze afgesloten. De Nederlandse golfster maakte op de laatste dag een opmerkelijke opmars, waarbij ze Mayke Hoogeboom voorbijstreefde, die aan het eind vna het toernooi slechts één slag meer had dan Coffa en eindigde op een gedeelde 32e plaats.

De Deense Sofie Kibsgaard Nielsen maakte echter de show door met 8-onder een overtuigende overwinning te behalen in het Lombardia Ladies Open LETAS op de prachtige Golf Club Varese.

Tijdens de langverwachte slotdag toonde Kibsgaard Nielsen haar klasse door een birdie te scoren op de eerste negen holes, en ze zette deze vorm voort op hole drie, zes, zeven en negen.

Bij de turn behield Kibsgaard Nielsen haar kalmte en speelde ze een sterke tweede negen holes om haar plaats in de geschiedenisboeken veilig te stellen als de allereerste winnares van dit prestigieuze toernooi.

Met deze zege heeft Kibsgaard Nielsen niet alleen 500,00 extra punten voor de Order of Merit veiliggesteld, waarin ze al sinds het derde toernooi aan de leiding gaat, maar heeft ze ook met glans haar LET-kaart voor 2024 verdiend.

De Spaanse Maria Herraez Galvez en de Noorse Dorthea Forbrigd eindigden respectievelijk op de tweede plaats met vier slagen onder par. De Engelse Emily Price behaalde de vierde plaats met een totaalscore van drie slagen onder par na rondes van 70, 67 en 76.

De vijfde plaats werd gedeeld door vier spelers met één slag onder par: de Engelsen Gemma Clews en Amy Taylor, de Ierse Lauren Walsh en de Zwitserse Chiara Tamburlini. De Australische Kelsey Bennett sloot af op de negende plaats.

Nu geniet LETAS van een welverdiende week rust voordat ze terugkeert naar Spanje voor het voorlaatste evenement van het seizoen, de Calatayud Ladies Open op de Gambito Golf Calatayud. We kijken reikhalzend uit naar meer spannende golfactie!

Mayke Hoogeboom 21e in Lombardia Ladies Open waar Emily Price leidt