Daan Huizing eindigt als derde in Denemarken en Calum Hill wint!

Daan Huizing heeft ook op de laatste dag van het Made in Denmark Challenge – Presented by FREJA weer flink wat birdies weten te maken en wel zes stuks zijn enige bogey viel op de 18e en met 5-onder eindigde hij dit keer zijn ronde. Huizing eindigde gedeeld derde in het toernooi met 20-onder par en slechts op 2 slagen afstand van de winnaar Calum Hill.

Wil Besseling wist opnieuw wat plaatsen te stijgen. Met 69 slagen op de laatste dag kwam hij op 14-onder en eindigde hij gedeeld 11e.

Op de golfbaan van de Silkeborg Ry Golfklub wist ook Lars van Meijel wat belangrijke plekken omhoog te gaan in het eindklassement. Hij eindigde in het toernooi met een ronde van 68 slagen en voor de wedstrijd op 16-onder.

De Schot Calum Hill won dus het toernooi met 67 slagen op de laatste dag en 22-onder. De Zweed Joel Sloholm werd tweede.

Huizing verdiende 13.000 euro, Besseling 3629 en Van Meijel 2150 euro. In de algemene ranking van de Challenge Tour klom Huizing naar de 19e plek waar de beste 15 aan het eind van het seizoen promoveren naar de European Tour. Besseling staat 26e, Van Meijel 32e en Darius van Driel staat 36e. De nummer 16 tot en met 45 behouden het speelrecht op de Challenge Tour.

Foto Calum Hill door: Tomi Natri

Daan Huizing knalt omhoog in klassement in Denemarken, 5 man leiden!