DP World Tour

Daan Huizing eindigt als 8e in Denemarken en Oliver Wilson wint!

Oliver Wilson

Wat een laatste ronde van Daan Huizing op de laatste dag van het Made in HimmerLand
HimmerLand in Denemarken. De 31-jarige perste er een ronde van 62 slagen uit en daarmee evenaarde hij de laagste score van het toernooi dat eerder door de Engelsen Ross McGowan, James Morrison en Matthew Jordan gemaakt was.

Huizing klom door deze superscore 35 plekken omhoog in het klassement en werd daardoor met een eindscore van 16-onder gedeeld achtste. De Nederlander kreeg voor deze uitstekende prestatie een flinke cheque op van bijna 65.000 euro en klom in de algemene ranking van de DP World tour naar plaats 94! Huizing wist in zijn ronde 7 birdies en een agle te maken. Darius van Driel miste eerder helaas de cut!

Oliver Wilson won het toernooi en mede door twee enorme birdie-putts op de tweede negen om het Made in HimmerLand 2022 met één slag verschil te winnen en zijn tweede DP World Tour titel en dat bijna acht jaar na het winnen van zijn eerste.

Ewen Ferguson leek op koers om zijn derde overwinning van het seizoen veilig te stellen nadat hij een afsluitende 66 had gemaakt en het clubhuis doel op 20-onder par had gezet.

Maar Wilson, die in de laatste groep speelde, kwam op de 17e voorbij de Schot en met een slag voorsprong ging hij naar de 18e tee. Met een par en 67 slagen wist hij de winnende score op 21-onder par te krijgen.

Wilson won voor het laatst het Alfred Dunhill Links Championship 2014 en was zeer emotioneel na afloop. Hij vocht tegen zijn tranen in het interview dat hij na de ronde gaf en zei: “Ik had zoveel vertrouwen. Ik wist dat ik de klus kon klaren na alles wat ik tot nu toe heb gedaan om mijn spel opnieuw op te bouwen, ik wist ik dat ik het kon.”

Vier man nemen de leiding in Denemarken waar Huizing nu 43e staat!