Challenge Tour

Davey Porsius eindigt als beste Nederlander in Belgie waar Alexander Knappe wint!

Met 13-onder par en een gedeelde 19e plek is Davey Porsius als beste Nederlander geëindigd in het B-NL Challenge Trophy by Hulencourt in België. De 27-jarige Nederlander had helaas op de vierde en laatste dag zijn slechtste score van het toernooi. Met 71, 64, 67 en 73 slagen eindigde hij het toernooi in België waarvan nog moet worden opgemerkt dat hij 17 holes in par had en een bogey maakte.

Vince van Veen werd met 11-onder gedeeld 30e en Koen Kouwenaar werd met 10-onder gedeeld 39e. Kiet van der Weele had op de laatste dag met par de beste score van de Nederlanders en hij eindigde met 3-onder gedeeld 67e.

Eerder misten Robbie van West, Lars van Meijel en de amateur Thijmen Bartens de cut in het toernooi.

Alexander Knappe (foto) won het toernooi in België en bereikte daardoor de top van de Road to Mallorca ranglijst. Een ronde van vier-onder par van 68 was genoeg om een ​​vierde European Challenge Tour titel veilig te stellen in Hulencourt. Van Meijel is met een 43e plaats in de algemene ranking van de Challenge Tour de hoogst geplaatste.

De Duitser maakte twee birdies in zijn eerste negen om de turn in twee onder door te komen voordat hij de leiding nam met een chip-in-eagle op de par vijf, tiende hole. De 33-jarige slaagde erin het deelnemersveld op afstand te houden met twee bogeys en twee birdies om het toernooi op 20 onder par te eindigen. De Zweedse Mikael Lindberg eindigde als tweede op 19 onder.

Knappe, die eerder de seizoensopening Dimension Data Pro-Am in Zuid-Afrika won, was verheugd om zijn tweede overwinning te behalen in de Road to Mallorca in 2022 en na de overwinning op Hulencourt naar de nummer één plek op de ranglijst te gaan. Hij is nu zeker van het speelrecht op de DP World Tour in het seizoen 2023.

“Ik ben nu vrij rustig”, zei hij. “Maar ik ben zo blij, het is moeilijk te omschrijven, want ik ben nog steeds in de zone. Het was geweldig om aan het begin van het jaar in Zuid-Afrika mijn eerste overwinning te behalen en zeker omdat ik voor dit seizoen zo hard heb gewerkt.

“Ik zat er vandaag gewoon in. Ik miste een paar korte putts, maar speelde over het algemeen solide golf. Ik had een beetje geluk op hole tien, waar ik mijn chip de hole in zag gaan voor een eagle, omdat hij waarschijnlijk ongeveer drie meter voorbij en van de green af was gerold als ik de vlaggenstok niet had geraakt, het was gewoon absoluut mijn dag.”

Knappe ging verder met: “Twee overwinningen in één jaar is speciaal, maar ik ga ook voor die derde overwinning om ervoor te zorgen dat ik volgend seizoen de beste categorie heb op de DP World Tour.”

De Engelsman Nathan Kimsey maakte een vier onder par, 68 slagen, en bereikte de derde plaats met 18-onder par, terwijl de Noord-Ier Tom McKibbin en het Franse duo Robin Sciot-Siegrist en Jeong weon Ko de vierde plaats deelden met 17-onder.

Knappe’s overwinning betekent dat hij nu bovenaan de Road to Mallorca-ranglijst staat met 126.237 punten, met landgenoot Freddy Schott met 10.638 punten achterstand op de tweede plaats.

The Road to Mallorca neemt nu een pauze van een week voordat hij naar Portugal gaat voor de Open de Portugal op Royal Óbidos van 15-18 september 2022.

Davey Porsius beste Nederlander in België