LIV Golf Tour

LIV Golf: Dustin Johnson wint na play-off en 87 slagen voor Sihwan Kim!

Dustin Johnson

Dustin Johnson heeft een dramatische overwinning geclaimd in de LIV Golf Invitational Series in Boston en waar de 4 Aces GC opnieuw winnen. Johnson versloeg Joaquin Niemann en Anirban Lahiri in een play-off in Boston, terwijl zijn team 4 Aces GC de teamcompetitie won voor het derde opeenvolgende evenement; Johnson verdient 4 miljoen voor zijn overwinning en nog eens 750.000 dollar omdat hij deel uitmaakt van het winnende team

Johnson claimde zijn eerste LIV Golf Invitational Series titel nadat hij een langeafstands putt had gemaakt om een ​​dramatische play-off-overwinning in Boston te behalen. Hij had zich eerder hersteld van een bogey op zijn openings hole en maakte zes birdies voor een laatste ronde van 65 slagen, met een briljante up-and-down op de laatste par-vijf, waarbij hij op 15-onder eindigde naast LIV Golf debutanten Anirban Lahiri en Joaquin Niemann.

Het trio keerde terug naar de par-vijf 18e voor de play-off, waar Johnson in tweeën de green bereikte en van lange afstand zijn eagle putt wist te maken om daarmee de eerste Amerikaanse winnaar te worden in een LIV Golf evenement.

Lee Westwood was bij gelijk geëindigd met de drie met een ronde van de dag met 62 alleen de bogey op de laatste hole hield hem van een play-poff af. De Engelsman daar niet in om een up-en-down te maken vanuit een greenside-bunker en zo naar 14 onder en naast Open kampioen Cameron Smith.

Johnson maakte ook deel uit van het winnende team voor het derde opeenvolgende evenement, met de 4 Aces GC line-up met Taylor Gooch, Patrick Reed en Pat Perez die eindigden op 32-onder en twee vrij van Crushers GC.

Een opmerkelijke score had Sihwam Kim. Had hij een opening van 87 slagen, tot nu toe de allerslechtste score op de LIV Golf Tour, de dag erna had hij slechts 63 slagen! Het toernooi eindigde hij met 76 slagen en met +16 werd laatste in dit toernooi.

De LIV Golf Invitational Series gaat vervolgens van 16-18 september naar Chicago voordat ze in oktober naar Azië gaan voor evenementen in Thailand en Saoedi-Arabië gedurende opeenvolgende weken. Het Team Championship in Miami zal het inaugurele seizoen van 27-30 oktober afsluiten.