DP World Tour

Czech Masters: Todd Clements triomfeert en Wil Besseling eindigt als 14e

In het D+D Real Czech Masters wist de Nederlandse golfer Wil Besseling een prijzengeld van bijna €25.000 te bemachtigen. De 37-jarige Nederlander eindigde gedeeld op de 14e plaats na een ronde van 72 slagen, waarbij het leek alsof geen enkele putt wilde vallen.

Wil Besseling, slaat een lage bal die op de green eindigt!

Tot verrassing van velen was het Todd Clements die zijn eerste overwinning op de DP World Tour behaalde, nadat Matt Wallace tekortschoot.

Met een totaalscore van 22 onder par wist Clements Matt Wallace net voor te blijven. Nicolai Hojgaard eindigde op de derde plaats, vier slagen achter de leider, terwijl Robert MacIntyre de vierde plaats deelde. Het D+D Real Czech Masters toernooi markeerde tevens het sluitstuk van de Ryder Cup-kwalificaties, met de Omega European Masters als het volgende hoogtepunt.

Clements zette een indrukwekkende prestatie neer door de DP World Tour titel te grijpen, met een opvallende overwinning in het D+D Real Czech Masters. Hij overbrugde een achterstand van drie slagen tijdens een zinderende laatste ronde op het Albatross Golf Resort in Praag. Clements zette de toon met zes birdies in zijn eerste acht holes.

De Engelse golfer voegde daar drie opeenvolgende birdies aan toe vanaf de 11e hole, waarmee hij zelfs droomde van een ’59 ronde’. Hoewel dat niet lukte, wist hij zijn zenuwen te bedwingen en eindigde hij zijn laatste vijf holes zonder bogeys, wat resulteerde in een foutloze ronde van 63 slagen en een totaalscore van 22 onder par.

Matt Wallace

Matt Wallace leek op weg naar een late overwinning toen hij zich op een slag afstand van de leiders bevond met nog vier holes te spelen. Echter, in het laatste deel van zijn ronde wist hij geen birdies meer te scoren, waardoor hij uiteindelijk op de tweede plaats eindigde, één slag achter de winnaar.

Nicolai Hojgaard eindigde op de derde plaats, vier slagen achter de leider, terwijl Robert MacIntyre zijn positie in de laatste automatische kwalificatieplek voor de Ryder Cup wist te behouden door de vierde plaats te delen. Ook de potentiële debutant voor Team Europe, Ludvig Aberg, bevond zich in de grote groep spelers met een totaalscore van 17 onder par.

De DP World Tour vervolgt zijn weg naar Zwitserland voor de Omega European Masters, die plaatsvindt op de Crans-sur-Sierre Golf Club. Dit toernooi dient tevens als het laatste kwalificatie-evenement voor het Europese Ryder Cup-team, wat voor extra spanning en verwachtingen zal zorgen.

Sami Välimäki en Matt Wallace delen de leiding in Praag maar Besseling dichtbij!

Wil Besseling stijgt in klassement tijdens Tsjechische strijd en Björk leidt

Wil Besseling heeft sterke start in Tsjechië waar Sami Välimäki leidt