Challenge Tour

Dormy Open: Bescheiden resultaten voor Kiet van der Weele en Lars van Meijel

Met een 46e en 65e plaats zijn Kiet van der Weele en Lars van Meijel het Dormy Open 2023 geëindigd, terwijl eerder Vince van Veen en Koen Kouwenaar de cut misten.*

Rommelig toernooi met uitdagende omstandigheden

Het Dormy Open 2023 is tot een einde gekomen met Kiet van der Weele en Lars van Meijel op respectievelijk de 46e en 65e plaats. Het toernooi, gehouden op de Askersunds Golfclub in Åmmeberg, Zweden, werd geteisterd door wisselvallige weersomstandigheden, waaronder hevige regenbuien die het spel herhaaldelijk stillegden. Uiteindelijk werd het toernooi ingekort naar 54 holes. De golfbaan zelf, met een par van 67 slagen, was geen makkelijke uitdaging. Jacques Kruyswijk, met een score van 9-onder, slaagde erin om de overwinning te behalen.

Triomf voor Jacques Kruyswijk

Jacques Kruyswijk wist zijn stempel te drukken op het toernooi door de Dormy Open-titel te veroveren. Met birdies op zijn laatste twee holes wist hij een eerste European Challenge Tour-overwinning te claimen. Het toernooi werd echter niet zonder hindernissen voltooid. De vierde ronde moest worden afgelast vanwege aanhoudende weersomstandigheden, waardoor de beslissing na 54 holes viel.

Sterke finish voor Kruyswijk

Op zondag keerden verschillende deelnemers, waaronder de uiteindelijke winnaar Jacques Kruyswijk, terug naar de Askersunds Golfclub om hun derde ronde af te maken nadat het spel op zaterdag was onderbroken vanwege hevige regenval. Met slechts drie holes te spelen, bevond Kruyswijk zich twee slagen achter de leider, Aron Zemmer. Maar door een sterke eindsprint, met een par-birdie-birdie, wist Kruyswijk de titel te veroveren met een voorsprong van twee slagen. Hij tekende voor een indrukwekkende vier onder par 63 en een totaal van negen onder par.

Emotionele overwinning voor Kruyswijk

Kruyswijk gaf aan extatisch te zijn over zijn overwinning en de uitdagingen die hij had overwonnen. Hij deelde zijn vreugde over de zege: “Het is een lange week geweest voor alle spelers. We hebben zoveel regen gehad, de baan stond onder water en gisteravond wist ik dat ik wat werk te doen had, ik was bereid om 20 holes te spelen. Ik dacht erover om gewoon met een score het clubhuis binnen te gaan, maar ik speelde 17 fantastisch en 18 ongelooflijk. Ik ben erg blij met mijn finish.”

Toekomstplannen voor Kruyswijk

Met deze overwinning, die volgt op zijn eerdere successen op de Sunshine Tour, kijkt Kruyswijk vooruit naar zijn verdere carrière. Hij heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar de DP World Tour aan het einde van het seizoen. Kruyswijk benadrukte de betekenis van deze overwinning en zijn vertrouwen in de toekomst: “Elke overwinning is altijd groot, maar het is altijd iets groots voor mij geweest om in Europa over de streep te komen. (…) Het is duidelijk dat mijn zelfvertrouwen de afgelopen maanden op een absoluut dieptepunt stond en het is ongelofelijk om te zien hoe het harde werk van mijn team de vruchten afwerpt.”

Verschuivingen in de ranglijst

Met zijn overwinning heeft Kruyswijk een indrukwekkende sprong gemaakt in de Road to Mallorca Rankings, waarbij hij 256 plaatsen omhoog ging naar de 47e positie. Ugo Coussaud uit Frankrijk klom naar de tweede plaats in het seizoensklassement na zijn tweede plaats in Zweden. Hij deelde deze positie met de Duitser Anton Albers, de Spanjaard Ivan Cantero Gutierrez en de Ier Conor Purcell.

Volgende uitdaging

De Challenge Tour zet zijn reis voort in Zweden met de Indoor Golf Group Challenge van volgende week in Vesterby. De golffans kunnen zich opnieuw verheugen op een spannend evenement vol actie en competitie.

Lars van Meijel en Kiet van der Weele zegevieren in Zwedense uitdaging