KLM Open 2013

Colsaerts wint KLM Open Beach Battle

10-09-2013-Colsaerts

10-09-2013-ColsaertsZandvoort, 10 september, Nicolas Colsaerts mag zich de winnaar van de eerste KLM Open Beach Battle noemen. De Ryder Cup-speler uit België won vandaag op het strand van Zandvoort de ludieke en unieke kick-off van het KLM Open.

Speciaal voor de kick-off was op het Zandvoortse strand een heuse strandhole aangelegd. De spelers moesten vanaf een aangelegde tee op de boulevard naar een indrukwekkende zandgreen op het strand slaan. De straffe wind aan zee maakte dat nog heel lastig.

De green van zand is gebouwd door zandkunstenaars, die onlangs nog meededen aan het EK zandsculpturen in Zandvoort. De Nederlandse Tour-spelers Joost Luiten, Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber namen het op tegen de buitenlandse toppers Simon Dyson (Engeland), Matteo Manassero (Italië), Nicolas Colsaerts (België) en de Chinees Wen-chong Liang. De spelers werden uitgedaagd om de bal zo dicht mogelijk bij de vlag te slaan.

Een hole-in-one zou bovendien nog eens 5000 euro opleveren voor de stichting DON, het goede doel van het KLM Open. Maar niemand slaagde er in de bal met één slag in de hole te krijgen. In de voorronde sloeg Joost Luiten de bal het dichtst bij de hole; in de finale was dat voorbehouden aan Colsaerts (foto door (c) Getty Images). De Belg werd zo de trotse winnaar van de eerste KLM Open Beach Battle.

Alle zeven spelers proberen deze week in het KLM Open de hoofdprijs binnen te slepen. Het KLM Open begint donderdag 12 september op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. De finaleronde wordt gespeeld op zondag 15 september .

Voor meer informatie: klmopen.nl

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en is in 2012 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het meest duurzame golftoernooi van Europa. Het totale prijzengeld voor 2013 bedraagt €1,8 miljoen.