Chris Riley en Tony Finau op de Kennemer

19-08-2007-riley.jpg

19-08-2007-riley.jpgAmsterdam – Nadat John Daly moest afhaken voor het KLM Open werden twee nieuwe Amerikaanse spelers toegevoegd aan het deelnemersveld. Ryder Cup speler Chris Riley (foto) en tienerfenomeen Tony Finau maken hun opwachting in Zandvoort.

Het was voor toernooidirecteur Daan Slooter een grote tegenvaller dat John Daly moest afhaken voor het KLM Open. De Amerikaan, die afgelopen vrijdag in de Scandinavian Masters de cut miste, zegt geblesseerd te zijn.  "John is een geweldige speler en zou zeker veel bekijks hebben getrokken dit jaar. Tot zijn grote spijt moest hij afzeggen, maar hij heeft bij mij aangegeven volgend jaar graag terug te komen."

Tony Finau is een fenomeen. De 17-jarige Finau van Samoaanse en Tonganese afkomst kwalificeerde zich vorige maand voor een toernooi op de Amerikaanse Tour door de kwalificatie met een baanrecord van 64 te winnen. De jonge professional presteerde het om daar ook nog de cut te halen. Hij is nog een ruwe diamant, maar slaat zijn drives verder dan John Daly.

Chris Riley is 33 jaar oud en komt uit Californië. Hij baarde opzien door in 2004 met een 4de plaats in het PGA Championship zich te kwalificeren voor de Ryder Cup. In de Ryder cup verzorgde hij een succesvol partnership met Tiger Woods, een vriendje uit zijn juniorentijd. Riley is een winnaar op de PGA Tour en dit jaar won hij ook een toernooi op de Nationwide Tour in de VS.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour en wordt ondersteund door de partners KLM, KPMG en ABN AMRO.    

http://www.klmopen.nl/