Het eerste golfnieuws

Che de Bake in finale XVIII Poolse Kampioenschappen Match Play heren

Gaat Che de Bake het Pools match play kampioenschap winnen?

Che de BakeChe de Bake

De amateur Che de Bake staat in de finale van de XVIII Poolse Kampioenschappen Match Play heren! Op een bewolkte donderdag zijn op Black Water Links de Poolse Kampioenschappen Match Play voor Vrouwen en Mannen begonnen, evenals de tegelijkertijd gehouden Poolse Match Play Kampioenschappen voor Junioren. De spelers strijden tot zondag om de titels.

Black Water Links GC, officieel geopend in juli 2022, verwelkomde golfers met slecht weer. Vanwege een naderende storm hebben sommige spelers hun volledige oefenronde niet kunnen afmaken. Donderdag was erg bewolkt, maar er stond geen sterke wind meer. Bijzonder aandacht verdient de voorbereiding van de baan, die fenomenaal is. Uitstekend onderhouden greens, fantastische fairways en verraderlijke roughs vormen samen een echt links-geheel.

Voor de spelers stonden er twee ronden strokeplay op het programma. De beste acht vrouwen, junioren en de beste zestien mannen gingen door naar de match play-fase om te strijden voor de medailles. De mannen spelen twee wedstrijden op zaterdag en zondag, terwijl de acht beste vrouwen en de junioren op zaterdag twee wedstrijden spelen en zondag de finale.

Bij de mannen wist Che de Bake in de finale te komen en viel zijn clubgenoot

en eveneens lid van de Rosendaelsche Golfclub in de halve finale af. Erg jammer want anders hadden we een volledige Nederlandse finale gehad.

De Bake maakte eerder zeven birdies en kon daardoor een ronde van 68 (-4) noteren. De Bake zal het in de finale moeten opnemen tegen Dymecki Jakub die eerder met 2&1 Lennaert versloeg.