DP World Tour

Nacho Elvira houdt zijn zenuwen in bedwang om het Soudal Open te winnen

Nacho Elvira noteerde een moedige par-71 om zijn tweede DP World Tour-titel in het Soudal Open binnen te halen na een dramatische middag op de Rinkven International Golf Club. De Spanjaard pakte daarmee zijn tweede titel op de DP World Tour.

Elvira begon de laatste dag met een voorsprong van vier slagen en breidde deze snel uit naar vijf, maar dit werd snel teruggebracht tot slechts één slag op de 72e hole. Hij stond op de 18e green op 18-onder par, terwijl zijn flightgenoot Niklas Nørgaard klaar stond om een birdie putt te maken en zo een playoff af te dwingen. De Deen miste echter zijn 3.5 meter putt, waardoor Elvira een overwinning met één slag verschil kon gaan vieren.

De Fransman Romain Langasque en de lokale favoriet en LIV Golf pro Thomas Pieters eindigden ook gedeeld tweede.

Het Engelse duo Joe Dean en Matthew Jordan eindigden op 16-onder par, waarbij Dean de enige speler was die tijdens de spannende vierde ronde die kort de leiding deelde met Elvira.

Elvira’s overwinning is een beloning voor zijn opmerkelijke consistentie in het seizoen 2024, waarin hij slechts één keer de cut miste met één slag en tweede werd in het Magical Kenya Open.

Een gebroken 2-ijzer tijdens de warming-up en een regenpauze van 23 minuten midden in de ronde zorgden voor extra complicaties, maar Elvira toonde opmerkelijke vastberadenheid om een emotionele overwinning te behalen. Elvira leidt nu in de European Swing met 500 punten na de eerste van zes tellende evenementen.

De vierde van vijf Global Swings op de Race to Dubai 2024, de winnaar van de European Swing verdient 200,000, krijgt vrijstelling voor het volgende Rolex Series evenement, het Genesis Scottish Open, en kwalificeert zich voor elk van de ‘Back 9’ evenementen. Het seizoen eindigt dan met de DP World Tour Playoffs.

Eerder misten Joost Luiten, Darius van Driel en Daan Huizing de cut in Belgie.