Charity Challenge KLM Open brengt 51.000 euro op voor UNICEF

03 09 2016 KLMOpenCharityChallenge

03 09 2016 KLMOpenCharityChallengeDe Charity Challenge, het traditionele golftoernooi met bekende Nederlanders aan de vooravond van het KLM Open, heeft 51.000 euro opgebracht voor de kinderrechtenorganisatie UNICEF Nederland.

Tot de bekende Nederlanders die zich op de golfbaan The Dutch in Spijk inzetten voor het goede doel behoorden onder anderen Willem van Hanegem, Freek de Jonge, Beau van Erven Dorens, Winston Post en Wilbert Gieske.

Op hole 14 namen de deelnemers al een voorschot op Beat The Pro, het spectaculaire nieuwe onderdeel van het KLM Open dit jaar. Een van deelnemers aan de Charity Challenge verdiende daar zelfs een plek in Beat The Pro.

Tijdens het afsluitende diner werd ook via een veiling nog geld bijeengebracht voor het goede doel UNICEF. Diederik Veldkamp van UNICEF nam de cheque voor 51.000 euro in ontvangst. Dit bedrag gaat naar UNICEF programma’s voor jongeren in Brazilië: jongeren als leiders van vandaag en morgen. UNICEF wil de meest kwetsbare jongeren helpen door lokale jongerenorganisaties te versterken die opkomen voor hun rechten en trainingen organiseren in sociaal ondernemerschap. Daarnaast steunt UNICEF jongeren die op lokaal niveau sport promoten in hun land.

“In de week voor het KLM Open wenden we altijd even de blik af van sportprestaties en richten we ons op een maatschappelijk project”, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. “Met deze dag kunnen we een bijdrage leveren aan het toegankelijk maken van sport voor een kwetsbare groep.”

Foto: Daan Slooter overhandigt een cheque van 51.000 euro aan Diederik Veldkamp van Unicef)