Het eerste golfnieuws

British Open van start

ImageHet winnen van ??n van de vier Majors is de ultieme wens van veel golfers. Deze week wordt het voor ??n speler realiteit. Vanaf donderdag tot en met zondag wordt op Muirfield het British Open gespeeld.

Het toernooi wordt op de BBC bijna in zijn geheel uitgezonden (zie de rubriek Golf op TV).

Helaas nemen er geen Nederlandse spelers aan het toernooi deel. De bookmakers in Engeland hebben van hun klanten de favorieten voor de titel al doorgekregen. Woods staat daar natuurlijk bovenaan.

Wij van de redactie hebben toch het idee dat het toernooi door een andere speler gewonnen zal worden. De vraag is dan natuurlijk door wie?

Wordt het eindelijk een keer Phil Mickelson (foto) of Sergio Garcia? Darren Clarke lijkt ook in vorm te zijn. Justin Rose, gekoppeld aan Woods de eerste twee dagen, maakt volgens velen ook best kans?

Darren Clarke was in ieder geval duidelijk tegen de pers: ?Waarom heeft iedereen het alleen maar over ??n man, Tiger Woods? Moeten we het toernooi niet anders gaan noemen, zoiets als het Tigers Open??, grapte hij.

Colin Montgomerie won er geen doekjes om. Op de vraag wie het toernooi zou winnen als hij en Woods op zijn best zouden spelen was zijn stellige antwoord: Woods!

De wereld nummer 2, Phil Mickelson vindt de baan op zijn spel gemaakt. De laatste maanden is hij bezig geweest om controle te krijgen op de backspin van zijn bal. ?Als je hier de golfbal op de fairway kan houden is er niks aan de hand dan worden het de ijzers die je dicht bij de pin moet slaan om birdies of beter je eagle te kunnen maken. Aan een drive van 400 meter heb je hier niets?, aldus Mickelson. Mickelson eindigde eerder in de Masters als 3e en in het US Open als 2e. Zou hij nu eindelijk een keer winnen?