Het eerste golfnieuws

3 leiders na eerste dag 131e Open Championship

ImageNa de eerste dag van het 131e Open Championship zijn er drie leiders. Carl Pettersson maakte een birdie op hole 17 waarna hij aan de leiding ging. Een bogey op de laatste hole bracht hem op 4-onder par, dezelfde score als waarmee het Amerikaanse duo Duffy Waldorf (foto) en David Toms de baan afkwamen.

Er volgt een groep van 12 spelers op 3-onder par, onder wie de Engelsman Justin Rose en de Schotse veteraan Sandy Lyle. Nummer 2 op de wereldranglijst Phil Mickelson en voormalig winnaar van het Open Nick Price speelden hun ronde eveneens in 68 slagen.

De favoriet van het toernooi Tiger Woods ging slecht van start. Op de afslagplaats van de eerste hole werd de topspeler uit zijn concentratie gehaald door een ongemanierde fotograaf. Hij slicede zijn tee-shot en ging uiteindelijk rond in 1-onder par. Woods, die de eerste twee majors van het seizoen won, was zichtbaar boos op de fotograaf. Hij wist zich te herstellen en was nog redelijk tevreden na afloop. ?Iedere score onder par op deze baan is een prachtige prestatie?, aldus Woods.

Rose die in 1998 als 17-jarige furore maakte tijdens het Open, was niet ontevreden met zijn score. Hij speelde beter dan zijn partner Woods en dat geeft hem een goed gevoel. Op twee slagen achter de leider staat de winnaar van 1998 Mark O’Meara en Padraig Harrington.

Ernie Els, Tom Lehman en Paul Lawrie staan samen met Woods op 1-onder par en Sergio Garcia en Greg Norman volgen op par.