Het eerste golfnieuws

6 Nederlanders in Hamburg voor Golf Challenge

ImageMaar liefst 6 Nederlanders hebben zich dit keer ingeschreven voor de Golf Challenge, een toernooi op de Challenge Tour. Zo goed als zeker gaan Guido van der Valk, Joost Steenkamer, Hiddo Uhlenbeck (foto), Niels Kraay, Hayo Bensdorp en Brian Schutz van start op de Brunstorf Golf & Country Club dichtbij Hamburg.

Schutz die gisteren de baan gespeeld heeft vond hem erg lang. “Van alle par 4’s die er zijn is er slechts 1 die korter is dan 400 meter en de par 3’s zijn ook echt niet eenvoudig, ze zijn allemaal langer dan 200 meter”, aldus Schutz.
Vorig jaar eindigde Robert-Jan Derksen met een ronde van 68 slagen en dat was zijn beste prestatie van dat jaar op de Challenge Tour. Met een totaal van 268 slagen eindigde hij toen op de tweede plaats in het Gunther Hamburg Classics. Bogeys op de holes 12 en 13 deden zijn kansen op de overwinning afnemen, maar hij was achteraf best tevreden. Met ruim 30.000 euro aan prijzengeld vloog hij omhoog in de Challenge Tour ranking naar de 6de positie. Niels Kraaij maakte op de laatste dag van het toernooi een ronde boven par, namelijk 73 slagen. Hierdoor zakte hij weg in het klassement naar de 41ste plaats.

Peter Hanson won het toernooi in Duitsland dankzij een ronde van 66 slagen. De 23-jarige Zweed won het toernooi met een totaalscore van 265 (23 onder par). Hij ging de laatste dag in met een voorsprong van een slag, maar kwam op achterstand te staan toen zijn flightgenoot Michael Archer (Engeland) twee birdies maakte op de eerste drie holes. Daarna zakte Archer echter weer weg in het klassement. De derde plaats met 270 slagen werd gedeeld door Andre Bossert (Zwitserland), Peter Hedblom (Zweden), Simon Hurley (Engeland) en Greig Hutcheon (Schotland).