Betfred British Masters: Darius van Driel klimt in klassement waar Eddie Pepperell leidt

Opnieuw een ronde van 70 slagen voor Darius van Driel in het Betfred British Masters. Opende de 31-jarige nog met een ronde van 74 slagen in het toernooi in de twee opeenvolgende dagen werden het ronden van 70 slagen en daarmee kwam hij met 2-onder op de gedeelde 43e plaats terecht. Eerder misten Wil Besseling en Lars van Meijel de cut in het toernooi.

Eddie Pepperell nam een nipte voorsprong in de laatste ronde van de Betfred British Masters.De kampioen van 2018 wist met een putt van ver op de 18e voor birdie om een vier-onder 68 te maken en zo naar 10-onder te gaan. De 30-jariege Engelsman heeft slechts 1 slag minder dan zijn achtervolgers Robert MacIntyre, Calum Hill, Edoardo Molinari, Adrian Meronk, Dean Burmester en Guido Migliozzi. De Italiaan Molinari had met 64 slagen de laagste ronde van de dag en voorlopig ook die van deze wedstrijd.

Het Engelse duo Andy Sullivan en Dave Coupland zitten allebei in de groep op twee slagen terug en de toernooi gastheer Danny Willett staat drie slagen achter de leider en met 21 spelers die binnen vier slagen van de leiding de laatste dag ingaan weet Pepperell dat er nog genoeg spelers zijn die het toernooi ook kunnen winnen.

Voormalig Ryder Cup-ster Molinari was de eerste die een grote sprong maakte in het klassement nadat hij zeven birdies had gemaakt in zijn eerste 10 holes, voordat hij op de 12e een drie-putt bogey maakte.

Eerste ronde-leider Matthias Schwab vocht zichzelf terug in de strijd met een vijf-onder 67 en bereikte met acht onder de gedeelde achtste plaats.

Danny Willett birdiede vijf van zijn eerste zes holes, maar sloeg vervolgens drie bogeys in een stuk van vier holes rond de turn, waarbij de 2016 Masters-kampioen slagen oppikte op de 15e en 17e om met 7-onder binnen drie van de leiding te blijven.

Willett’s voormalige Ryder Cup-teamgenoot Chris Wood staat ook op zeven onder nadat deze vijf opeenvolgende birdies maakte vanaf hole 13 en die hem hielpen een vier-onder 68. Richard Bland, nog steeds op zoek naar een langverwachte eerste European Tour-titel, staat op drie slagen van de leider na het mixen van twee birdies met evenveel bogeys voor een level-par 72.