PGA Tour

AT&T Byron Nelson: Sam Burns met ronde van 62 slagen aan de leiding

De Valspar Championship-winnaar Sam Burns wist met een ronde van 62 slagen, zijn laagste op de PGA Tour, halverwege het toernooi de leiding te nemen in het AT&T Byron Nelson. Jordan Spieth kwam op zes slagen achterstand en Lee Westwood wist met een ronde van 64 slagen flink in het klassement te klimmen.

Burns, die eerder deze maand met zijn overwinning op het Valspar Championship doorbrak in de top 50 van de wereld, maakte op zes van zijn laatste acht holes birdies om met 10-onder zijn ronde te eindigen en met 17-onder bovenaan het klassement te komen.

Burns heeft duidelijk nog steeds veel vertrouwen na zijn eerdere overwinning op de PGA Tour in Tampa en hij plaatste zichzelf in een uitstekende positie om een opeenvolgende overwinning te pakken. De 24-jarige liet weten: “het belangrijkste voor mij is zien dat het harde werk van de afgelopen tijd beloond gaat worden. Vaak weet je niet hoe lang de resultaten zullen duren want golf is nou eenmaal een wispelturig spel!”

Alex Noren kwam naar voren als Burns naaste uitdager nadat de Zweed met 64 slagen zijn ronde had geëindigd. Hij had de leider tot een slag kunnen naderen mits hij de 1.80 meter putt miste op zijn laatste green niet had gemist.

Westwood reageerde op de teleurstelling opening van 71 slagen met vijf birdies in zijn eerste zes holes op vrijdag, waarmee hij het basis legde voor een ronde van 64 slagen die hem 95 plaatsen liet stijgen in het klassement en op negen onder bracht.

“Ik kon gisteren gewoon geen momentum krijgen”, zei de Engelse veteraan.

DeChambeau was klaarblijkelijk woedend en kort met de media toen hij nadacht over zijn openingsronde van 69 slagen, maar hij was in een beter humeur toen hij vier birdies in vijf holes maakte om in 31 slagen zijn de tweede negen te bereiken. Hij voegde er nog een birdie toe op 14 maar hij liet slagen liggen op de 16e en 17e waar hij bogey maakte. DeChambeau staat met 7-onder nu gedeeld 40e.