PGA Tour

AT&T Byron Nelson: Jordan Spieth en J.J Spaun leiden

De thuisfans gaan uit hun dak toen Jordan Spieth met een opening van 63 slagen in het AT&T Byron Nelson met J.J Spaun mede de leiding nam. De Europese Ryder Cup sterren Luke Donald en Sergio Garcia maakte eveneens een sterke start met 65 slagen net als de Europese aanvoerder Padraig Harrington die het toernooi opende met 66 slagen.

De Spanjaard Rafa Cabrera Bello kwam met een ronde van 64 slagen van de golfbaan en deelt de derde plaats samen met de Amerikanen Aaron Wise, Doc Redman en Joseph Bramlett.

Bryson DeChambeau was redelijk gefrustreerd nadat hij “slechts” met 69 slagen zijn eerste ronde eindigde. Zijn score wat niet genoeg was om hem na de eerste dag in de top 70 te krijgen.

“Ik zou zeker kunnen terugkijken en zeggen dat ik een paar vrij gemakkelijke putts heb gemist, maar ik heb ook een bijna onmogelijke gemaakt op de 18e”, zei Spieth na zijn eerste competitieve ronde sinds de Masters en na een gedwongen pauze omdat hij positief testte op Covid 19. Spieth had in zijn ronde zeven birdies en een eagle. De 30-jarige Spaun wist ook bogey vrij te blijven en maakte negen birdies.

Cabrera Bello was opgelucht na eindelijk weer eens een goede ronde. Hij liet weten voor zijn gevoel wat zware afgelopen 18 maanden te hebben gehad waarin hij slechts één keer in de top-10 finishte, terwijl hij in de wereldranglijst is gedaald naar 130e.

“Het is een moeilijk jaar geweest”, zei de Spanjaard met meer dan een vleugje understatement. “Ik worstel vooral met de ijzers. Mijn korte spel was over het algemeen goed en mijn putten was steady, maar mijn ijzers die heb ik nu redelijk onder controle”.

Hideki Matsuyama’s eerste competitieve ronde als Masters-kampioen was een solide vijf onder 68, dezelfde score als Jon Rahm, terwijl Brooks Koepka op het laatst een birdie nodig had om de par te breken (-1) en nu hoopt op een goede tweede ronde zodat hij het weekend weet te halen. Ook Lee Westwood en Matt. Fitzpatrick hebben nog wat werk te verrichten. De twee staan met 1-onder en par op de 116e en 133e plaats.