Betfred British Masters: Darius van Driel door en drie man leiden

De drie Nederlanders hadden een moeilijke opdracht op de tweede dag van het Betfred British Masters namelijk een lage ronde binnen brengen om de cut te kunnen halen. Darius van Driel was met 74 slagen gestart en Wil Besseling en Lars van Meijel hadden zelfs 77 slagen in de tweede ronde dus zij moesten dus laag gaan.

Met 2-onder wist Van Driel (foto) zich met par voor de wedstrijd eenvoudig te plaatsen voor het weekend. Ook van Meijel eindigde zijn tweede ronde net onder par (-1) maar zijn +4 waren er helaas 3 te veel. Besseling moet weer in zijn spel komen lijkt het wel. De Noord-Hollander die eerder in verplichte quarantaine was vanwege corona liet twee keer 77 slagen noteren en eindigde met +10 dus ver van de cut.

Drie man pakten de leiding in het toernooi. Richard Bland, Calum Hill (foto) en de linkshandige Robert MacIntyre staan met 7-onder bovenaan het scorebord. MacIntyre had met 66 slagen samen met de Fransman Julien Guerrier de laagste ronde van de dag. Guerrier deelt nu samen met de Zuid-Afrikaan Justin Harding en de Engelsman Eddie Pepperell met 6-onder de tweede plaats.

De winnaar van vorig jaar Renato Paratore wist met 73 en 70 slagen en met 1-onder ook de cut in het toernooi te halen. De Oostenrijker Matthias Schwab die na de eerste ronde met 66 slagen de leiding nam zag zich ver in het klassement terugvallen na een teleurstellende tweede ronde van 75 slagen. De Duitser Max Schmitt die het toernooi met 68 slagen begon miste de cut doordat hij zijn tweede ronde met 10 extra slagen, 78 slagen, eindigde. Ook de Italiaan Andrea Pavan was het op de tweede dag ook helemaal kwijt. Had hij zijn eerste ronde in 69 slagen geëindigd en met een dubbel bogey er ook nog in, zijn tweede ronde eindigde hij ook met 10 slagen meer en kon dus met +4 voor het toernooi naar huis.