Besseling en Saxton door in Spanje

Reiner Saxton

Twee Nederlanders door in het Costa del Sol Match Play 9 in Spanje en wel Wil Besseling en Reinier Saxton. Saxton (foto boven) wist met 1-onder na twee ronden eenvoudig een volgende ronde af te dwingen Besseling zag zich met +1 net niet in de gevarenzone terecht komen. De twee gaan zich nu opmaken voor de matchplay die op zaterdag gespeeld gaat worden.In het toernooi wordt eerst de kwalificatie (de cut) in een strokeplay format gespeeld daarna gaan de spelers in een machtplay format verder.

Vorig jaar wist Besseling ook het weekend te halen van dit toernooi maar verloor hij in de eerst matchplay ronde van Ruaidhri McGee met 1-down.

Rowin Caron, Max Albertus en Maarten Lafeber misten het weekend in Spanje. Caropn eindigde op plaats 104, Albertus o de 117e plek en Lafeber trok zich na 9 holes terug toen hij al +5 voor zijn ronde stond.

De Amerikaan en broer van Brooks Koepka, Chase, moest in een play-off optreden met een groepje spelers en wist zich eenvoudig net een birdie te plaatsen voor zaterdag. Voor de Belgen Hugues Joannes en Christopher Mivis was het toernooi voorbij.