Besseling en Saxton verliezen hun matchplay in Spanje en Van Driel zakt in Duitsland

De zaterdag was niet erg succesvol voor de Nederlanders in Spanje en in Duitsland. Reinier Saxton en Wil Besseling die uitkwamen in het Challenge Tour toernooi het Costa del Sol Match Play 9 verloren allebei in hun eerste matchplay ronde. Saxton verloor van oud European Tour speler Gregory Havret met 2&1 en Besseling delfde het onderspit tegen Matthew Jordan met 3&2. Opvallend was het goede spel van Saxton die 4 birdies wist te maken en een dubbel maar verlor van Havret die zijn ronde eindigde met 4 birdies op rij.

Darius van Driel die in het European Tour event het BMW International Open als de enige Nederlander de cut wist te halen toen Joost Luiten deze mistte zakte na de derde ronde weg in het klassement. Met 74 slagen (+2) eindigde hij zijn ronde op de golfbaan van de Golfclub München Eichenried. Het waren dit keer 5 bogeys en drie birdies die zijn score voor het toernooi op par brachten. Van Driel deelt nu de 60e plaats.

De leiding in Duitsland kwam in handen van de Engelsman Jordan Smith (foto boven). Met 13-onder heeft hij 1 slag minder dan zijn landgenoot Matthew Fitzpatrick en de Duitser Matthias Schwab. Martin Kaymer zakte weg na 75 slagen en staat nu met 8-onder gedeeld 11e.