DP World Tour

Besseling en Huizing eindigen in de middenmoot Cazoo Open en Ryo Hisatsune wint

Een weekend van gemengde resultaten voor de Nederlandse golfers Wil Besseling en Daan Huizing bij het Cazoo Open in Frankrijk. Besseling en Huizing eindigden respectievelijk op de 41e en 51e plaats, met scores van 2-onder en 1-boven voor het toernooi. Helaas miste Darius van Driel de cut.

Het was echter de 21-jarige Japanner Ryo Hisatsune die de show stal en geschiedenis schreef op de DP World Tour. Hisatsune werd de derde Japanse winnaar ooit op het circuit na een briljante prestatie tijdens de Cazoo Open de France.

Op de laatste dag van het toernooi begon Hisatsune met een achterstand van vier slagen, ogenschijnlijk geen waarschijnlijke winnaar. Maar een indrukwekkende reeks van drie birdies in vier holes aan het begin van de achterste negen bracht hem op gelijke hoogte met de leiders. Vervolgens voegde hij nog twee birdies toe op de lastige 15e en 17e holes, wat resulteerde in een laatste ronde van 66 slagen en een totaal van 14 onder par.

Dit was voldoende om Hisatsune naar zijn eerste DP World Tour-overwinning te leiden, met een voorsprong van twee slagen op de Engelsman Jordan Smith en de Deen Jeff Winter.

De Deense speler Rasmus Højgaard eindigde als vierde met 11 onder par, gevolgd door de Oostenrijker Lukas Nemecz op één slag achterstand. De Franse favoriet Julien Brun, de Japanner Kazuki Higa, de Zuid-Koreaan Tom Kim en de Duitser Yannik Paul deelden de zesde plaats.

De overwinning van Hisatsune voegt zijn naam toe aan een exclusieve lijst van Japanse golfers die op de DP World Tour hebben gewonnen, met onder andere Hideki Matsuyama, die het Masters-toernooi in 2021 op zijn naam schreef.

Hisatsune, die minder dan een jaar geleden zijn kaart op de Qualifying School verdiende, maakte indruk met zijn prestaties gedurende het seizoen. Hij behaalde een tweede plaats op het Fortinet Australian PGA Championship en eindigde vijf keer in de top tien voordat hij deze historische overwinning behaalde.

Deze prestatie brengt Hisatsune naar de 11e plaats in de Race to Dubai Rankings en plaatst hem voor het eerst in de top 100 van de officiële World Golf Ranking.

Hisatsune reageerde bescheiden op zijn prestatie en zei: “Het voelt onwerkelijk. Ik had niet gedacht dat ik zou winnen, maar ik heb gewoon gewonnen! Ik ben opgetogen, het is mijn eerste overwinning, ik ben zo blij.”

Met slechts drie jaar ervaring als professional en een opmerkelijke carrière-ontwikkeling, staat Hisatsune aan het begin van wat een veelbelovende golfcarrière lijkt te zijn op de DP World Tour.

Besseling en Huizing naar 3-onder terwijl Ferguson en Smith leiden in Frankrijk