DP World Tour

Besseling en Huizing naar 3-onder terwijl Ferguson en Smith leiden in Frankrijk

Na een enerverende derde ronde van het Cazoo Open de France op Le Golf National, hebben de Nederlandse golfers Wil Besseling en Daan Huizing zich weten te handhaven op 3-onder par. Beide spelers brachten op de derde dag respectievelijk 68 en 70 slagen in kaart, waardoor ze momenteel de 34e plaats delen in het klassement.

Terwijl Besseling en Huizing hun positie verdedigen, kwamen Ewen Ferguson en Jordan Smith aan de leiding in dit prestigieuze toernooi. Smith begon de dag met een voorsprong van drie slagen en wist deze in de vroege fase uit te breiden tot vier slagen. Hij had echter moeite om zijn momentum vast te houden en eindigde met een bogey op de laatste hole, waardoor hij de derde dag afsloot met een score van 70 slagen en een totaal van 13 onder par.

Ferguson, zijn speelpartner voor de dag, liet daarentegen een indrukwekkende ronde van 67 slagen noteren, met vijf birdies en slechts één bogey. Hierdoor deelt hij nu de leiding met Smith en zal hij samen met hem de laatste ronde ingaan op zoek naar een derde DP World Tour-titel.

De Japanse golfer Kazuki Higa staat slechts één slag achter de koplopers na een uitstekende ronde van 65 slagen, terwijl de Duitse Yannik Paul een 67 noteerde en ook in de strijd blijft. Het belooft een spannende finale te worden met deze getalenteerde golfers die strijden om de titel in de Cazoo Open de France.

Voor Ferguson (foto) zou een overwinning een indrukwekkende hattrick betekenen in slechts achttien maanden, nadat hij vorig seizoen twee toernooien won na zijn promotie van de European Challenge Tour. Hij heeft ook in 2023 al vier top tien noteringen behaald sinds het begin van zijn seizoen op de Hero Cup in januari.

Smith, die zijn eerste titel in zijn rookie-seizoen in 2017 won, moest vijf jaar wachten op zijn tweede overwinning, die hij vorig seizoen behaalde tijdens het Portugal Masters. Hij eindigde dat seizoen op de twaalfde plaats in zijn carrière op de Race to Dubai Rankings in samenwerking met Rolex, slechts vijf plaatsen boven zijn Hero Cup-teamgenoot Ferguson.

De strijd tussen deze twee talentvolle golfers belooft een boeiende ontknoping te hebben, terwijl de golfwereld zich opmaakt voor een spannende laatste dag op Le Golf National. Besseling en Huizing, evenals andere concurrenten, zullen hun best doen om zich in de top van het klassement te mengen en te strijden om de overwinning in deze prestigieuze wedstrijd. Het is een evenement dat de golfliefhebbers niet willen missen.

Jordan Smith leidt en Daan Huizing en Wil Besseling door naar het weekend in Frankrijk