Besseling door in Wales waar Elvira leidt! Drive van 360 meter voor Colsaerts!

De Spanjaard Nacho Elvira heeft twee slagen voorsprong genomen in het Cazoo Open. Elvira’s jongere broer, Manuel, staat tweede in het Challenge Tour event het Italian Challenge! Wil Besseling wist zich eenvoudig te plaatsen voor het weekend met 70 en 71 slagen (-1). De 35-jarige Nederlander deelt de 21e plaats. Lars van Meijel miste de cut in Wales na 74 en 77 slagen! De Belg Nicolas Colsaerts sloeg even een drive van bijna 360 meter op de tweede dag van het toernooi, zie hieronder.  Hij deelt nu met 2-onder de 16e plaats. 

De co-leider na de eerste dag wist snel zijn bogey op de opening hole weg te werken met birdies op 6 en 8 en ging uiteindelijk rond in 67 slagen om naar 11 onder te gaan, wat de hoop van de 34-jarige op het claimen van zijn eerste European Tour-titel versterkte.

Elvira, die eerder drie toernooien op de Challenge tour wist te winnen, zag Vincent Norrman naar de tweede plek gaan in het klassement. Het was mede de dubbel bogey op 8 dat de 23-jarige Zweed op 2 slagen achterstand bracht

De Japanner Masahiro Kawamura wiste de laagste ronde van de dag te maken met 63 slagen en staat met 8-onder op 4 slagen verwijderd van de leider. Ook Matt Wallace, de hoogst geplaatste speler in het toernooi, kan het toernooi nog steeds winnen, hij staat op7-onder.

“Ik heb me al een tijdje niet zo gevoeld toen ik naar dit toernooi kwam waar de verwachtingen een beetje hoger zijn”, zei Wallace, die deze week een overwinning nodig heeft om een plek te bemachtigen in het WGC-FedEx St Jude Invitationalvan volgende maand. “Ik heb sowieso hoge verwachtingen van mezelf, maar ik heb me al een tijdje niet zo gevoeld.

“Dit is waarom ik hier ben. Ik heb een heel goed resultaat nodig – ik denk niet dat de tweede plaats genoeg is om me in de WGC te krijgen. Dit is mijn doel voor deze week en hopelijk kan ik een paar fouten minder maken. Ik speel goed genoeg om het deze week een kans te geven.”

Drive van bijna 360 meter van Nicolas Colsaerts!